Najnovije vesti
Vesti Beograd
Ugovor je potpisan na 768 miliona, uskoro i KONAČNA CENA RADOVA NA TRGU. Direkcija: Biće sigurno niža od ugovorene

Ugovor je potpisan na 768 miliona, uskoro i KONAČNA CENA RADOVA NA TRGU. Direkcija: Biće sigurno niža od ugovorene

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda objavila je večeras Ugovor za radove na uređenju Trga republike, prema kome su radovi na rekonstrukciji Trga ugovoreni u neto vrednosti od 768.262.900,91 dinara i sa rokom završetka od 420 dana od uvođenja izvođača u posao.

Trg republike otvaranje 1.11.2019 Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija
Trg republike otvaranje 1.11.2019

Ova cifra bila je poznata i u julu prošle godine, kada je austrijska firma “Štrabag” dobila posao i ne predstavlja sumu koju će na kraju Grad Beograd platiti izvođaču. I koja će prema najavama čelnika grada, izvesno biti prilično manja. To su u daljem saopštenju potvrdile i nadležne gradske službe.

- Direkcija već sada raspolaže sigurnim podacima da će cena radova po konačnom obračunu biti niža od ugovorene - saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Takođe, iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju su još jednom ponovili da su “radovi na preslaganju kocki na kolovozu oko Trga republike, koji su završeni danas, izvedeni o trošku izvođača radova”, te u daljem saopštenju naveli šta je to sve urađeno u prethodnih 14 meseci.

Pročitajte još

- Pre uvođenja u posao izvođač je dostavio bankarske garancije za dobro izvršenje posla u vrednosti od 76,8 miliona dinara, kao i odgovarajuće polise osiguranja - objavila je Direkcija.

Ipak, koliko su tačno koštali svi radovi na Trgu republike znaće se tek početkom naredne godine što je jasno i glasno rekao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je naveo da je rok da se sravne viškovi i manjkovi radova izmedu Direkcije i “Štrabaga” 23. januar, ali da će do kraja godine biti objavljena konačna cena Trga.

- Pošto ima više manjkova nego viškova radova, već sada mogu sa sigurnošću da kažem da će ukupna cena biti manja od 6,3 miliona evra koliko stoji u ugovoru. Tada će Direkcija za gradevinsko zemljište podneti tužbe protiv svih političara koji su namerno lagali, a protiv nekih i krivične prijave zbog uznemiravanja javnosti - rekao je Vesić.