Važni i Totenhem i Proleter 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Od toga šta budu uradili u revanšu sa Totenhemom, sledeće srede na svom „Rajku Mitiću“, u mnogome zavisi dalja sudbina fudbalera Crvene zvezde u Ligi šampiona, pa navijači misle i pričaju sam o tih 90 minuta.

Ne i trener srpskog prvaka Vladan Milojević, kojem će subotnje gostovanje novosadskom Proleteru biti jubilarna 100. utakmica na klupi crveno-belih.

– Ne može utakmica protiv Totenhema da bude veća od ove, bez obzira kako neko gleda sa strane. Svi znaju da je nama prioritet titula i zato ne vidim zašto bi utakmica Lige šampiona nama bila važnija od prvenstvene – tvrdi čovek s ogromnim zaslugama za dva vezana učešća u LŠ i proleće u Ligi Evrope pre toga.

Lider Superlige vezao je šest pobeda u odbrani titule, a Milojević je za to vreme redovno menjao startere i rezerviste. Prinudno ili zato što je to njegov trenerski manir.

– Od kada sam u Zvezdi ne znam da li sam izveo isti tim. Ja se vodim logikom starijih trenera – da je najbolji igrač zdrav igrač. Interesuje me samo prva naredna utakmica i najbitnije mi je da imam zdrave igrače, a verujem u sve njih.

To, kaže, nema veze sa snagom konkretnog rivala, u ovom slučaju ekipe sa 11. mesta na tabeli.

– Proleter se konsolidovao rezultatima u poslednje vreme. To je čvrsta i jako kvalitetna ekipa. Imaju dosta mladih igrača, ali i iskusne. Karakteriše ih disciplina, to je sigurno od gospodina Branka Žigića, koji je nasledio dobar rad od trenera Milića Ćurčića i ubacio svoju filozofiju.

Zvezdin stručnjak je generalnog stava da je konkurencija sve jača.

– Recimo, protiv TSC-a su moji igrači oborili rekord u trčanju kada se radi o prethodnih nekoliko utakmica, što pokazuje koliko je rival ozbiljna ekipa. Veliki se pomak vidi, u poređenju sa prethodnim godinama sigurno sada gledamo bolji fudbal.

Pa, opet se Zvezda brzo izdvojila i već puno beži večitom rivalu Partizanu.

– To ću prepustiti vama da pišete. Ja ne gledam to tako. Imamo ove sezone dosta ekipa koje su dobre, nije samo Partizan u pitanju. Imamo Čukarički i Vojvodinu, uvek je opasan Radnički Niš, tu je i TSC… Ne obaziremo se na druge, gledamo samo svoje dvorište i ono što ćemo mi da uradimo. Tek smo zakoračili u novembar, tako da ima još dosta da se igra do kraja – zaključak je Milojevića.

Superliga – 15. kolo

subota

Partizan – Vojvodina 14.00

Proleter – Crvena zvezda 16.00

nedelja

Inđija – Javor 13.00

Mačva – Čukarički 15.00

Napredak – Spartak 15.00

Rad – Mladost 15.00

Radnik – Voždovac 15.00

TSC – Radnički (N) 5.00

Tabela: Crvena zvezda (-1) 36, Čukarički (-1) 32, Vojvodina 30, Partizan (-1) 26, TSC 25, Radnički (N) 25, Voždovac 24, Mladost 18, Spartak 18, Javor 16, Proleter 16, Napredak 15, Radnik 14, Inđija 7, Rad 7, Mačva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari