PARIZ MASTERS: Čekajući veliko finale

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.11.19. | 09:51

Od 14 časova u prvom polufinalu Đoković protiv Dimitrova, a potom Nadal - Šapovalov

Dva najbolja tenisera današnjice, barem u poslednjoj deceniji, pošto u tom periodu Rodžer Federer ipak ne može da se poredi sa njima praktično ni po jednom parametru, samo još korak deli od velikog obračuna u finalu mastersa u Parizu. Finale koje bi moglo da odluči ko će godinu završiti na prvom mestu ATP liste, a Rafi jeza to potrebna, to jest dovoljna titula u Gradu svetlosti.

No, o ovom scenariju je moguće pričati tek sutra, kada se i bude odigrala borba za prestižni pehar, a danas su na redu polufinala. Prvo počinje do 14 časova a igraju dva Balkanca, Đoković i Grigor Dimitrov. Nole, koji je juče odučio od tenisa još jednog Balkanca, Grka Stefanosa Cicipasa, osvetivši mu se za preokret u Šangaju od pre tri sedmice, deluje da je ozdravio i da je silno motivisan. Naš as će svakako da izgubi u ponedeljak prvo mesto, pošto mu se briše svih 1.600 poena sa poslednja dva turnira iz 2018, Pariza i Londona, ali će, kao što rekosmo, ako ne dozvoli Nadalu da u Gradu svetlosti osvoji titulu, zadržati, istina slabu mogućnost da se nakon završnog matersa u prestonici Engleske povrati tron. Naravno, Nole mora da uđe u finale ako i Rafa uđe, u suprotnom definitvno 2019. završava na pozicije vicekralja.

Izabrane vesti

S tim u glavi on danas i izlazi pred Bugarina koji odlično igra od kako je na US Openu uspeo da savlada Federera. Dve komšije iz Monte Karla su do sada devet puta igrale jedan protiv drugog, Dimitrov je slavio samo jednom, davne 2013. Ume momčina iz Haskova da namuči našeg asa, ali se to retko dešava te verujemo da će sve biti gotovo u dva seta.

Sličan scenario predviđamo i za drugo polufinale između Rafela Nadala i Denisa Šapovalova. Kanađanin izraelsko-ruskog porekla je jedan od najvećih talenata na ATP turu i već je ejdnom uspeo da zaustavi Španca u dva odmeravanja. Momak je odličan igrač, snažan, visok i sa paklenim servisom, ali će teško protiv takođe veoma motivisanog Matadora sa Majorke. Nadal je neverovatan ove godine u jednom statističkom segmentu, a to je da pobede većinom rešava bez izgubljenog seta. Naime, on je odigrao do sada 56 mečeva u 2019, zabeležio 50 trijumfa, a od toga 42 bez izgubljenog seta.

Ali, ne treba zaboraviti da je Španac samo jednom u karijeri osvojio titlulu na turniru sa uslovima kao u Parizu (tvrda podloga u hali), a u prestonici Francuske je podizao pehar "samo" na Rolan Garosu. Njih tuce... Šta više, igrao je samo jedno finale mastersa to još 2007. No, i pored toga verujemo da će ponoviti uspeh od pre 12 godina.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara