U naselju Hubjeri na samoj granici između Goražda i Novog Goražda sinoć posle 20 sati u potpunosti je izgorio objekat za uzgoj pilića u vlasništvu Zaima Hubjera.

Požar koji je najverovatnije uzrokovala peć koja je zagrejavala prostoriju, u samo deset minuta “progutao” je kompletan objekat u kojem je bilo oko 1.300 pilića u ranoj fazi uzgoja, piše Klix.

– Komšinica Nerma je prva primetila i javila da se čuje pucketanje, međutim ja kad sam izašao sve je već bilo gotovo. To je brzo zahvatilo sve, u nekih deset minuta sve je bilo u plamenu, izgorio je celi objekat. Vidio da nema pomoći, iako su vatrogasci brzo došli, a i mi smo imali pumpu pored Drine tako da smo i to uspeli uključiti uz pomoć komšija. Važno je bilo da se spasi da vatra ne pređe na susedne objekte gde je proizvodnja konzumnih jaja i još grla krupne stoke. Borili smo se da ne bi to zahvatilo i napravilo još veću štetu nego što je sada – ispričaoje Zaim Hubjer, vlasnik farme.

– Objekat je namenjen za uzgoj pilenki, 1.300 komada je bilo unutra. Peć koja je zagrejavala prostoriju je prouzrokovala požar, nema šta drugo, pilići su bili u ranoj fazi pa je temperatura morala biti 35 stepeni i to je prouzrokovalo požar. Sa elektroinstalacija ne može doći u obzir jer tu nije bilo nekih instalacija osim sijalica. Grejalo se na čvrsto gorivo, drva i ugalj. Želim da se zahvalim vatrogascima iz Goražda i Novog Goražda, i mojim komšijama jer su stvarno pružili nesebičnu pomoć – dodaje Zaim.

Bez obzira na požar i štetu koja je uzrokovana ovog farmera to nije obeshrabrilo, već nastavlja dalje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here