Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Metju Palmer trebalo bi da sledeće nedelje nastavi posetu regionu i to posetom Beogradu, gde će se sresti sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim zvaničnicima.

Mediji pišu da bi glavna tema svih Palmerovih sastanaka u Beogradu trebalo da bude priča o povratku za pregovarački sto sa delegacijom Prištine.

Tokom posete tom gradu, Palmer je takođe govorio o normalizaciji odnosa i upravo to je istakao kao glavni uslov za pridruživanje Srbiji Evropskoj uniji.

„Predsednik Vučić i većina u Srbiji zna da ne mogu u Evropsku uniju dok ne reše dugotrajni spor sa Kosovom. Dok vodeće ličnosti nastavljaju da odbijaju tretman Kosova kao suseda i tretiraju ga kao svojinu, biće zastoja od kojeg će Srbija politički i ekonomski gubiti“, rekao je Palmer.

Takođe je rekao da su 6. oktobra građani Kosova glasali za promenu i da su SAD to podržale.

„Oči sveta videće šta će raditi nova vlada. Ne vidimo nikakvu mogućnost za budućnost Kosova bez normalizacije odnosa sa Srbijom“, rekao je on.

Palmer je u Prištini imao sastanke i sa Srpskom listom.

Na sastanku je analizirana postizborna situacija na Kosovu i Metohiji, sa posebnim akcentom na nastavak dijaloga Beograda i Prištine u cilju smanjenja tenzija i očuvanja mira.

Predstavnici Srpske liste su predočili jasan stav da je potrebno odmah ukinuti takse i nastaviti dijalog, kako bi se pronašlo kompromisno rešenje.

Komentar(1)

  1. Bobby
    2. novembra 2019. 13:55

    Не знам коме овај више прича приче. Албанци су давно избагали шта им је прече. Нема признања, нема нормализације. То значи да нема ни ЕУ и то им и не треба, спојиће се са Албанијом Шта Србија ту треба да ради ? Да призна Косово ? Наивно, госн' Палмер. Препоручио бих вам да се распитате како је госн'Ботону сад када је у пензији, може да вам буде од користи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.