Sednica Parlamenta privrednika u BAT-u: Ljudi su VRHUNSKI RESURS (FOTO)

Lokalne vesti - Subota 02.11.2019 - 11:27

Parlament privrednika Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga održao je u Vranju tematsku sednicu, na kome se razgovaralo o ulozi menadžmenta u upravljanju resursima.

Predavanje o ulozi menadžmenta FOTO: G. Mitić/OK Radio Predavanje o ulozi menadžmenta FOTO: G. Mitić/OK Radio
Domacin šeste tematske sednice Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Jablanickog i Pcinjskog okruga bila je kompanija British American Tobacco (BAT).
 
Prisutne je najpre pozdravio predsednik parlamenta, generalni direktor kompanije Simpo, Slađan Disić, koji je napomenuo da je Privredna komora Srbije inicirala organizovanje tematskih sednica van sedišta komora i najavio narednu koja će najverovatnije biti održana u Preševu
 
Jelena Aleksić, menadžerka za ljudske resurse BAT-a, na početku je istakla da je odnos kompanije sa Privrednom komorom Srbije mnogo više od saradnje, da je to odnos partnerstva, prijateljstva i uzajamne saradnje.
 
Nakon kraće prezentacije kompanije BAT i njenog poslovanja poslednjih 16 godina u Vranju, Aleksićeva je naglasila značaj teme kroz konkretna iskustva u dosadašnjem poslovanju, rezultate istraživanja o zadovoljstvu zaposlenih, ali i izazove prilikom zapošljavanja.
 
- Ljudski faktor je postao najkriticniji faktor u našoj industriji, a ne tehnologija, prirodni resursi ili čak finansijski kapital
 
Talenat je jedan od neophodnih elemenata konkurentne prednosti - ukazala je Aleksićeva.
 
Ona je dodala da upravo iz tog razloga BAT najveću pažnju posvećuje talentu kao imperativu.
 
Kompanija sprovodi globalne anonimne ankete ispitivanja zaposlenih na svake dve godine, na osnovu kojih dolazi do rezultata analiza zadovoljstva zaposlenih uslovima rada i identifikacije oblasti za poboljšanje, a na osnovu toga i kreira akcioni plan
 
Rezultati takvog poslovanja, društvena odgovornost i briga o talentima neki su od činilaca zbog kojih je ta kompanija od strane državnih organa i lokalne zajednice prepoznata kao poželjan poslodavac.
 
Dekan Beogradske bankarske akademije, prof. dr Dejan Erić, održao je predavanje o ulozi menadžmenta u upravljanju resursima.
 
U svom izlaganju, on je apostrofirao značaj dobrog menadžmenta u bilo kojoj organizaciji, ulogu i znanja menadžera, različite vrste resursa u organizaciji, kao i dobre i loše primere upravljanja resursima.
 
Sastanku su prisustvovali direktor Regionalne privredne komore Jablanickog i Pcinjskog okruga Goran Jović i Nermina Ljubović iz Privredne komore Srbije.
 
Učesnici skupa obišli su potom proizvodne pogone BAT-a u Vranju gde su se upoznali sa funkcionisanjem proizvodnog procesa.
 
Kompanija British American Tobacco je prisutna u Srbiji od 1996. godine, a privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine je postala jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji
 
BAT je direktno investirao više od 220 miliona evra u Srbiji, dok je od 2003. godine u budžet Republike Srbije kroz poreze uplatio preko 2 milijarde evra

Foto Galerija

Parlament privrednika u BAT-u

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: