Mustafa: Ako ne postignemo sporazum sa Samoopredeljenjem, idemo u opoziciju

Beta 02.11.2019

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je da će ta stranka postati deo opozicije ukoliko ne postigne koalicioni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje.

Mustafa je sinoć za RTV 21 rekao da DSK neće praviti druge koalicije kako bi postao vladajuća stranka.

"Sama činjenica da pregovaramo pokazuje da posao nije završen, ali kada pregovarate ne možete proglasiti obavljen posao. Ovde ne može biti pobednika - ili će obe strane biti pobednici, ili nećemo imati dogovor ", rekao je predsednik Demokratskog saveza Kosova.

On je dodao da sa predstavnicima Samoopredeljenja nije bilo razgovora o podeli resora u novoj vladi.

"Nismo o tome razgovarali sa Samoopredeljenjem. Video sam razne izjave i pisanja o tome koje ministarstvo treba da pripadne kojoj stranci, ali to je više stvar želje, jer moramo sesti i razmisliti, pošto odgovornosti moramo da preuzmemo srazmerno", kazao je Mustafa.

Iz pokreta Samoopredeljenje su danas izrazili uverenje da će se postići dogovor sa DSK, navodeći da se razgovori o formiranju nove Vlade Kosova odvijaju "u duhu saradnje".

"Od izbora, pa čak i pre pada ove vlade, izrazili smo spremnost za međusobnu saradnju. Za sada se razgovori odvijaju u duhu saradnje i biće nastavljeni. Stav oba partnera je da zajedno idu na formiranje vlade", naveli su iz Samoopredeljenja.

(Beta, 11.02.2019)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »