02. novembar  2019. 12.22  | Izvor: Tanjug

Bečić: Gomilama laži Novaković javno blati Vučevića

NOVI SAD -

Poslanik SNS Igor Bečić izjavio da je, kao i ogromna većina građana Novog Sada, Vojvodine i Srbije, zgranut sinoćnim dešavanjem ispred novosadske gradske kuće u režiji Borislava Novakovića i šačice njegovih istomišljenika.

"Čovek koji je javnosti poznat po tome što je zasenio i samog Hudinija jer je uspeo da u isto vreme bude na dva mesta međusobno udaljena bezmalo hiljadu kilometara, u Skupštini Srbije i u Solunu, i pride da učini da iz budžeta Grada Novog Sada nestane četiri miliona evra koji su volšebno osvanuli u džepovima njegovih stranačkih kolega, dao je sebi za pravo da javno kleveće gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića iznoseći gomilu laži", saopštio je Bečić.

Bečić kaže da se sa pozicije predsednika skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti obraća svim nadležnim organima sa zahtevom da reaguju u skladu sa svojim ovlašćenjima i stanu na put ovom "histeričnom sejanju mržnje i širenju laži" od strane Novakovića, za koga se "može reći sve, osim da je oličenje čojstva i poštenja".

Navodi da, pored skrnavljenja novosadske gradske kuće, Novaković preko društvenih mreža poručuje da u "Novom Sadu više ništa neće biti isto".

"Mora da mu smeta što je aktuelna gradska vlast na čelu sa Milošem Vučevićem rešila višedecenijske probleme Apotekarske ustanove, JKP ''Stan'' i Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'', dok su ti problemi svoju eskalaciju imali baš u vreme kada je Novaković bio na čelu gradske administracije", naveo je Bečić.

Smatra da posebnu frustraciju kod Novakovića izaziva činjenica da je aktuelna gradska vlast u Novom Sadu okončala projekat Bulevara Evrope, uprkos činjenici da se "on svojski trudio da proneverom četiri miliona evra učini da tom saobraćajnicom nikada ne prođe ni jedno vozilo".

Svaki napredak u Novom Sadu, ističe on, za Novakovića je poraz jer je u suprotnosti sa onim što je on radio i radi i danas - uništava Novi Sad i zato i priželjkuje da u Novom Sadu ništa neće biti isto, ne shvatajući da još od njegovog i odlaska njegovih istomišljenika u političku istoriju, u Novom Sadu zaista ništa nije isto i da Novi Sad već sedam godina krupnim koracima grabi napred.

Ovakvo ponašanje Novakovića i šačice njegovih istomišljenika za mene nije nikakvo iznenađenje jer je u skladu sa tačno utvrđenim planom na koji ukazujem već duže vreme, kaže Bečić.

Kako navodi, prvo su krenuli sa nekakvim protestnim šetnjama pa kada su videli da na te šetnje ne dolaze ni svi članovi njihove uže familije odlučili su se na drugi korak - fabrikovanje nekakvih "uzbunjivača" putem kojih pokušavaju da u javnost plasiraju izmišljene afere.

"Pokazaće vreme da će vrlo brzo krenuti i sa fizičkim napadima na političke neistomišljenike, bez obzira što je broj tih neistomišljenika nemerljivo veći od broja onih koje su svojim neistinama uspeli da zavedu", rekao je Bečić.

Sramota je da neko poput Novakovića može bez bilo kakvih konsekvenci da blati i vređa bilo koga, a pogotovo nekog ko je Novom Sadu doneo toliko toga dobrog, kao što je to uradio Miloš Vučević, zaključio je Bečić.

Broj komentara: 2

Pjer  02. 11. 2019. | 16:34
Ne znam da li Novaković govori istinu, ali je sasvim jasno da Benčić nastupa histerično. Treba proveriti i jedne i druge optužbe. Kada bi var neko bio ksžnjen, ili klevetnik, ili prestupnik, sve bi bilo normalnije.
Nacelnik  02. 11. 2019. | 18:28
A gde ti je Bečići ,Slobodan Milić Bocara ,ako laze koza nalazu dokumenta