Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

CRNO-BELA RAPSODIJA PRED OLD TRAFORD Partizan brutalnom igrom razbio Vojvodinu!

Vladimir Andonov - Vest objavljena: 14:40 - 02.11.2019

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Vojvodinu u 15. kolu Superlige Srbije rezultatom 4:0 (2:0).

Fudbaleri Partizana ubedljivo su savladali Vojvodinu u 15. kolu Superlige Srbije rezultatom 4:0 (2:0).

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizana Foto: Stare Slike

Partizan je napravio odličnu uvertiru pred gostovanje u Mančesteru u Ligi Evrope naredne nedelje.

Utakmica koja je trebala da bude derbi kola, više je ličila na meč prvoplasirane i ekipe iz donjeg dela tabele, uz takođe veoma slabu posetu na tribinama. Gosti su jedva uspevali da dođu do daha i na kraju uspeli da izbegnu veću katastrofu. Pobeda crno-belih najubedljivija je u poslednje četiri godine u duelu sa Novosađanima.

Izabranici Save Miloševića odlično su pristupili utakmici, odigrali maksimalno i zasluženo pobedili veoma ubedljivo. Nakon poraza od Čukaričkog u pretkodnom kolu, Parni valjak je pokazao svoje pravo lice.

Umar Sadik
Umar Sadik Foto: Stare Slike

Gol gostiju načeo je sa bele tačke Bibras Natho u 29. minutu. Prethodno je fudbaler Vojvodine Devetak oborio je Ostojića, a Izraelac je bio siguran. Isti igrač je samo dva minuta pre kraja prvog poluvremena duplirao prednost. Sadik je bio asistent, a Natho egzekutor, pa se već tada nazirala ubedljiva pobeda domaćih.

Detalj sa meča Partizan - Vojvodina
Detalj sa meča Partizan - Vojvodina Foto: Stare Slike

U drugom poluvremenu Partizan je odmah krenuo da reši duel. Posle samo tri minuta fenomenalnim udarcem Saša Zdjelar je postigao treći pogodak za crno bele. Gosti su definitivno odustali od dalje borbe, a finalni udarac zadao im je Umar Sadik. Nigerijac je sjajnu partiju zaokružio pogotkom. U 69. minutu usledio je kontranapad Partizana, Miletić je uposlio Asana, a Japanac je uposlio Sadika, koji je plasirao loptu iza leđa Rockova. Do kraja utakmice nije bilo većih šansi, domaći su spustili gas, a gosti su jedva čekali da se završi meč.

Bes i ljutnja trenera crno-belih Save Miloševića definitivno je urodila plodom. Strateg Partizana reagovao je burno nakon poraza od Čukaričkog u prethodnom kolu, a izgleda da su njegovi igrači naučili lekciju, te su odigrali besprekoran meč protiv jedne od najboljih ekipa u prvenstvu. Ovom pobedom Partizan se primakao Vojvodini na samo jedan bod zaostatka, uz utakmicu manje.

Bibras Natho izvodi penal
Bibras Natho izvodi penal Foto: Stare Slike

79' - Posle samo nekoliko minuta u igri Ivanović je dobi žuti karton.

76' - Drinčić opet zagrejao rukavice Stojkoviću. Vezni fudbaler Vojvodine je uputio odličan šut iz prekida, lopta je išla u gornji desni ugao, ali je Stojković bio na pravom mestu.

73' - Sadik je napustio igru, umesto njega je ušao Ivanović.

69' - GOOOOL! 4:0 Kontranapad koji je otvorio Miletić je uposlio Asana, on je ostavio loptu Sadiku, koji je uspeo da ispod tela "padajućeg" Đurića proturi loptu na ivici šesnaesterca i da potom uputi divan plasirani udarac u levu stranu gola Rockova.

67' - Sjajan udarac Drinčića. Podsetio je malobrojnu publiku u Humskoj kako izgleda kada uputi udarac iz daleka, sa više od dvadeset metara je šutirao na golu Stojkovića i bio zamalo neprecizan.

61' - Trostruka izmena Lalatovića, u stilu hokejaša. Odjednom je trener Vojvodine promenio trojicu igrača, Nemanja Nikolić je zamenio Bojana Matića, Mirko Topić je ušao umesto Marka Đurišića, a Miodrag Gemović će u nastavku igrati na poziciji Ezea.

59' - Suma je zamenio dvostrukog strelca Natha, a Umar Sadik je nakon dosuđenog ofsajda nastavio da igra, i sudija mu je zbog toga dodelio žuti karton.

56' - Imajući u vidu rezultat ne treba da čudi ukoliko se Savo Milošević rano odluči da iz igre povuče neke od glavnih igrača, kako bi ih sačuvao za utakmicu Lige Evrope u Mančester Junajtedu.

Prvi bi u igru mogao Suma, koji se zagreva kraj aut linije.

48' - GOOOOL! 3:0 za Partizan! Strelac je Zdjelar.

Posle kornera domaćeg tima Urošević je nekako uspeo da dođe do lopte, pošto Asano nije znao da li da krene po nju ili da taj posao prepusti saigraču.

Detalj sa utakmice Partizan - Vojvodina
Detalj sa utakmice Partizan - Vojvodina Foto: Stare Slike

Lopta je stigla do Sadika, koji je sa levog krila krenuo da se ubacuje u središnji deo, usledio je povratni pas za Zdjelara koji je "zategao" desnom nogom loptu pravo u gornji desni ugao gola golmana Rockova koji apsolutno ništa nije mogao da uradi da spreči pogodak.

Poluvreme 2:0 za Partizan

43' - GOOOL! Ponovo Natho. Sjajno je Sadik prevario svog čuvara, vratio je loptu na jedanaesterac, a tu se našao Natho koji nije imao većih problema da postigne svoj drugi gol na ovoj utakmici!

40' - Sadik je imao šansu. Dugo se gradio napadač Partizana, tražio pravu poziciju da opali, na kraju je to učinio, bilo je dosta iskosa i Rockov je uhavtio loptu.

Detalj sa meča Partizan - Vojvodina
Detalj sa meča Partizan - Vojvodina Foto: Stare Slike

37' - Dve prilike u jednom napadu imao je Partizan. Najpre se Asano našao u kaznenom prostoru protivnika, ali nije znao šta bi tu tačno želeo da uradi.

Lopta je došla do Stevanovića koji je uputio centaršut ka Sadiku, međutim napadač Partizana nije uspeo da se demarkira i stigne do šanse da uputi udarac.

29' - GOOOL! 1:0 za Partizan, Natho je bio siguran sa bele tačke.

Trener gostiju Nenad Lalatović nije mogao da veruje šta se dogodilo, pa je u neverici odmahivao glavom.

Nenad Lalatović
Nenad Lalatović Foto: Stare Slike

28' - Penal za Partizan! Fudbaleri Vojvodine su uoči izvođenja kornera na sve načine pokušavali da spreče kretnje igrača Partizana, najgrublji u tome je bio Mladen Devetak koji je oborio Ostojića, pa je sudija pokazao na belu tačku.

25' - Posle loše izvedenog slobodnog udarca usledio je kontranapad Partizana, Natho je sa svoje polovine poslao loptu Sadiku, nije bilo ofsajda, a napadač Partizana je pred golom startom jednog od igrača Vojvodine sprečen da uputi udarac.

Nije najjasnije da li je bilo prekršaja, ali se čini da je Sadik oboren, ali nije potpuno očigledno ni na ponovljenom snimku da li je Đuričić stigao prvi do lopte.

Savo Milošević
Savo Milošević Foto: Stare Slike

Žestoki protesti fudbalera Partizana su usledili, trener Milošević je pomoćnom sudiji rekao da je ovo "sramotno", a u nastavku je Ostojić žestoko faulirao Bojića, zbog čega je dobio žuti karton.

23' Vezni fudbaler crno-belih Šćekić je kažnjen žutim kartonom zbog zadržavanja rukama Bojića, ali Vojvodina nije uspela da iskoristi šansu.

20' - Ne prezaju izabranici trenera Lalatovića od oštrih startova, a na meti su im u prvih 20 minuta bili Stevanović i Natho, koji su posle udaraca protivnika ostajali da leže na terenu.

Đurišić je zbog nasrtaja na kapitena izraelske reprezentacije dobio i žuti karton.

18' - Pravo niotkuda desni bek Partizana Miletić našao se u šesnaestercu. Dubinska lopta je prošla pored velikog broja igrača i stigla do njega, ali on nije umeo da reaguje na najbolji način, pa je Devetak uspeo da interveniše na vreme.

13' - Prvi put od početka utakmice fudbaleri Partizana su morali da stanu u odbrambenu formaciju, ali gosti nisu učinili ništa što bi ih uzmenirilo.

10' - Kapiten Vojvodine Veselinović pokosio je levog beka crno-belih Uroševića na ivici kaznenog prostora, ali je Stevanović loše izveo slobodan udarac.

6' - Prvu priliku imao je Asano, ali je pokušaj Japanca zaustavio Rackov.

5' - Na startu utakmice domaći tim pokušava da igrom u polju stigne do šanse za gol

Sa druge strane, Lalatovićev tim je postavio blok na svojoj polovini i čeka priliku da iz kontranapada-

1' - Utakmica je počela

Izabranici Save Miloševića nakon neočekivanog poraza od Čukaričkog na Banovom brdu (2:1), dočekuju Vojvodinu, koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem delu šampionata.

Izabranici Nenada Lalatovića ne znaju za poraz još od 21. septembra kada iz je savladao Voždovac.

Partizan nakon trinaest odigranih mečeva ima 26 bodova i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli, dok Vojvodina sa utakmicom više ima 30 i zauzima treću poziciju u ligi.

Partizan - Vojvodina 4:0 (Natho pen 29, 43)

Beograd - Stadion Partizana

Sudija: Miloš Đorđić

Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović, Natho, Asano – Sadik. Rezerve: N. Stevanović, Brežančić, Lutovac, Tošić, L. Pavlović, Suma, Ivanović. Trener: Savo Milošević.

Vojvodina: Rockov – Veselinović, Đurić, Saničanin, Devetak – Drinčić, Đurišić – Đuričin, Bojić, Eze – Matić. Rezerve: Toroman, Topić, Zukić, Petković, Nikolić, Gemović, Stojković. Trener: Nenad Lalatović.

SUPERLIGA, 15. KOLO

SUBOTA

Partizan - Vojvodina   14

Proleter - C. zvezda   16

NEDELJA

Inđija - Javor   13

TSC - Radnički   15

Mačva - Čukarički   15

Napredak - Spartak   15

Rad - Mladost   15

Radnik - Voždovac15

TABELA

C. zvezda   13   12   0   1   31:10   36

Čukarički   13   10   2   1   19:8   32

Vojvodina   14   9   3   2   28:11   30

Partizan   13   8   2   3   28:9   26

TSC   14   7   4   3   24:15   25

Radnički   14   8   1   5   20:17   25

Voždovac   13   7   3   4   25:18   24

Mladost   14   5   3   6   15:19   18

Spartak   14   6   0   8   16:23   18

Javor   14   4   4   6   19:21   16

Proleter   14   4   4   6   13:18   16

Napredak   14   4   3   7   17:20   15

Radnik   13   4   2   7   13:21   14

Inđija   14   2   1   11   9:25   7

Rad   14   2   1   11   10:31   7

Mačva   13   0   3   11   7:27   3

Pratite Blicsport i na društvenim mrežama FejsbukTviter i Instagram.

Pogledajte još Blicsport vesti o fudbalu.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Holger Rune / Foto: Joly Victor/ABACA / Abaca Press / Profimedia
22 04
Tenis

22:04 - 18.04.2024

video Rune nezaustavljiv u Minhenu

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Minhenu gde brani titulu. Pobedio je Danijela Galana rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

Željko Obradović, Konferencija za medije pred početak košarkaške lige Srbije, FOTO: Aleksandar Dimitrijević / Sportal / Ringier
19 23
Košarka

19:23 - 18.04.2024

video Obradović: Svi znamo ko je i šta je Partizan

Košarkaši Partizana će posle dve godine odsustva ponovo biti deo Košarkaške lige Srbije, a njihov trener Željko Obradović je govorio koliko je značajan povratak crno-belih u takmičenje.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Bajer Leverkuzen (AP Photo/Kin Cheung/Tanjug)
23 00
Liga Evrope

23:00 - 18.04.2024

Pa, je l može neko da ih pobedi?! Bajer ponovo preživeo, u 90. minutu remi protiv Vest Hema za polufinale Lige Evrope /VIDEO/

Magija je mala reč za ono što radi Bajer Leverkuzen ove godine. Prosto je nemoguće da svaki meč prežive i da čitavu sezonu nemaju poraz. Ovoga puta Vest Hem je bio blizu, ali je Frimpong promešao odbranu rivala u 90. minutu, imao sreće da se lopta odbije od defanzivaca i završi u mreži čime je poništio gol Antonija iz prvog poluvremena za remi (1:1) i prolaz u polufinale Lige Evrope.