≫ 

Garsija i Boaći osigurali trijumf: Zvezda položila ispit pred Totenhem!

Šampion Srbije bio za nijansu bolji i to maksimalno iskoristio

  • 66
Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter u Novom Sadu u okviru 15. kola Superlige Srbije sa 0:2 i položili poslednji ispit pred veliki okršaj sa Totenhemom u Ligi šampiona (6. novembar, 21.00 h).

Proleter se uglavnom dobro branio i mada je Zvezda bila bolji rival, tresla je mrežu dvaput u drugom poluvremenu i to kada je iskorišćena jedna mala greška kompaktne zadnje linije domaćih, a onda i jedna majstorija Milana Jevtovića.

U prvom poluvremenu mada ni jedna ni druga ekipa nisu imale nekih pravih stopostotnih šansi.

Prvih desetak minuta je proteklo u zanimljivom pristupu igrača Proletera koji su izlazili napred i napadali i time pokazali da se neće povući u "bunker".

Nije dugo potrajalo, a do izražaja je došao veći kvalitet Zvezdine veze koja je držala loptu, mada opasnih prilika nije bilo sve do 19. minuta kada je Jovanović šutirao tik pored stative gola Milana Borjana.

To kao da je bilo opomena za igrače Vladana Milojevića, pa je samo nekoliko minuta kasnije, Milan Gajić, jedan od najaktivnijih u timu Zvezde lepo prošao po desnoj strani i uposlio imenjaka Pavkova na prvoj stativi u petercu.

Iako neometan, Pavkov tu šansu nije pretvorio u gol jer je promašio loptu, ali je to bio uvod u daleko veći pritisak i bolju igru crveno-belih.

Isti igrač na isteku pola sata igre šutira glavom, što je bio prvi udarac ka golmanu Nikoli Petriću i ovaj brani Pavkovu. Pet minuta kasnije mu Marin opet namešta loptu na glavu i Pavkov još jednom nije tresao mrežu.

Zvezda je do kraja poluvremena sačuvala loptu u posedu maltene bez prekida, ali izuzev iz prekida nije opasnije ugrožavala gol Proletera.

Desetak minuta nastavka proteklo je u terenskoj inicijativi gostiju, ali je, kao i u prvom delu preovladavao sporiji tempo bez konkretnih prilika.

Prvu je imao Kanjas u 55. minutu kada je šutirao, a lopta se od noge igrača Proletera odbila preko gola. Međutim, kako to obično biva, samo jedna dobra akcija bila je dovoljna da se probije kompaktan bedem Proletera.

Rodić je pustio loptu u prostor za brzonogog Simića u 59. minutu, ovaj ju je sustigao kod gol-aut linije, primirio i produžo do peterca. Tamo su bili Garsija i Kovačević i igrač Proletera je uklizavanjem poslednji zakačio loptu i sproveo je iza leđa Petrića za 0:1 u korist Zvezde.

Desetak minuta nakon toga je odbijena lopta posle udarca Boaćija umalo prevarila Petrića, da bi već u sledećem napadu kod kornera Andrejević dobro skočio, pucao glavom i naciljao malo pored gola Zvezde.

Proleter se nakon toga malo opustio i krenuo napred jer je želeo da napadne ali napadi Marjanovića nisu mnogo urodili plodom. Pejić je opasno šutirao u 81. minutu kada se namestio sa dobrih trideset metara i gađao pored stative.

Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

I kada je to propušteno, samo minut kasnije stiže kazna. Tek što je ušao u igru Milan Jevtović dribla Tanasina i Andrejevića "na petoparcu" i sa leve gol-aut linije šalje loptu Ričmondu Boaćiju u peterac.

Napadač iz Gane se tamo snašao između dvojice čuvara i ćušnuo loptu u mrežu čime je i definitivno presudio Proleteru, koji je jednu od šansi do kraja imao preko Leandra koji je šutirao pored gola.

Zvezda je posle 15 odigranih kola prva na tabeli sa 39 bodova, dok je Proleter ostao na 11. mestu sa 16 bodova.

Drugo poluvreme:

90+3 - KRAJ - Zvezda zasluženo i rutinski čuva pobedu, Proleter je posle prekida imao jednu solidnu šansu, ali je lopta išla pored gola posle udarca Leanrda.

87. minut - Jevtović još jednom prolazi i pokušava da pronađe Boaćija, ali ova šansa Zvezde propada. Gajić je u međuvremenu šutirao preko gola.

82. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi 2:0. Tek što je ušao u igru, Jevtović je predriblao Tanasina na levoj strani, krenuo ka sredini kaznenog prostora, prevario i Andrejevića i onda poslao loptu Boaćiju u peterac, a Ričmond je dao drugi gol za goste. Veoma slična akcija kao i kod prvog pogotka.

81. minut - Pejić sa distance pored gola! Dobio je pas glavom na trideset metara i šutirao neprecizno.

Ričmond Boaći Foto: crvenazvezdafk

77. minut - Izašli su igrači Proletera malo više ka polovini Zvezde, pokušavaju da na taj način ugroze gol igrača iz Ljutice Bogdana.

72. minut - Andrejević dobro skače posle kornera, lopta završava tik pored stative Borjanovog gola, najbolja šansa za Proeter u nastavku!

70. minut - Boaći gađa, lopta se odbija od noge defanzivaca Proletera i umalo vara Petrića.

67. minut - Dva solidna napada Proletera, u prvoj situaciji se dobro odbranio Gajić, a i u drugoj je dobro reagovala odbrana srpskog šampiona.

62. minut - Menja Milojević formaciju, Simić izlazi sa terena, a ulazi Boaći, dok Vulića menja Dušan Jovančić.

Mateo Garsija Foto: Marko Jovanović

59. GOOOOOOL! Zvezda vodi 1:0! Rodić je ubacio dobru loptu za Simića, ovaj je istrčao do gol-aut linije i ubacio u peterac do Garsije i Kovačevića, a Garsija je prvi stigao do nje i uklizavanjem zatresao mrežu.

55. minut - Šutevi Kanjasa i Milunovića, Marin pokušava da ubaci loptu sa krila i prevari Petrića, Zvezda dodaje gas.

50. minut - Spušta ramenom Pavkov za Simića, ovaj u padu šutira iz mrtvog ugla preko gola. Njih dvojica za sada pokušavaju da naprave neku razliku u napadu crveno-belih iz Beograda.

48. minut - Prvi udarac Pavkova u drugom poluvremenu, ali prethodno i faul špica gostiju nad defanzivcem domaćeg tima.

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME - Popustila je želja Proletera za napadom pod teretom kvaliteta Zvezde, a Borjan posle udarca Jovanovića nije imao nikakvih poteškoća i muka do poluvremena, pa je Proleter posle prvih 45 minuta zadovoljniji što nije primio gol.

40. minut - Nova šansa za Zvezdu, opet udarac glavom i opet pored gola posle kornera.

35. minut - Pavkov opet šutira glavom, Marin mu je lepo "pakovao", ali napadač nije uspeo da reši akciju golom.

Milan Pavkov Foto: Marko Jovanović

30. minut - Pavkov hvata centaršut glavom, prvi udarac u okvir gola i prvi put golman Proletera Petrić prinuđen da brani! Pavkovu se odbila lopta posle Petrićeve odbrane, ali je već bio u mrtvom uglu i šutirao neprecizno.

25. minut - Garsija nije uspeo da šutira sa sedam, osam metara pored Kovačevića koji je sjajno uklizao. Prethodno je Marin lepo prošao i provukao loptu iz mrtvog ugla.

23. minut - Pavkov promašuje strašnu priliku za Zvezdu! Gajić je prošao po desnom krilu posle duplog pasa, ubacio u peterac do prve stative za Pavkova, a špic Zvezde je promašio loptu. Delovalo je kao da želi da je preskoči jer oko njega nije bilo nikoga ko bi ga omeo.

MILAN GAJIC Gajić je jedan od najaktivnijih protiv Proletera, Foto: MN Press

19. minut - Opasan šut za Proleter! Uigrana akcija iz auta, lopta stiže do Jovanovića koji je veoma jako šutirao sa 25 metara i sreću je imao Milan Borjan jer je lopta posle udarca prošla tik pored desne stative.

17. minut - Simić je šutirao odbijenu loptu posle kornera. Marin je centrirao, jedan od igrača Proletera je glavom izbio loptu, a Simić je šutnuo preko gola sa dvadesetak metara.

10. minut - Pokušao je sa boka Rodić iz prve posle lopte koja je poletela iz sredine, ali je šutnuo traljavo. Za sada bez uzbuđenja na Karađorđu.

8. minut- Pejić promašuje loptu posle centaršuta, ona prolazi do ivice kaznenog prostora gde Gajić pokušava da je šutne i umesto toga udara Šćepanovića. Da je bek Zvezde zahvatio loptu, ovo je mogla da bude prva dobra šansa.

4. minut - Proleter za sada ne pokazuje nameru da igra bunker, ali Zvezda duboko napada odbranu domaćih kada imaju loptu na svojoj polovini.

Sastavi ekipa:

Proleter: Petrić - Tanasin, Leandro, Andrejević, Kovačević - Jovanović, Pejić - Šćepanović, Babić, Marjanović - Mirosavljev. Trener: Milan Ćurčić

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Vulić, Kanjas - Garsija, Marin, Simić - Pavkov. Trener: Vladan Milojević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jevrem

    2. novembar 2019 | 20:19

    Mnogo mi je drago zbog Garsije🍻Bravo mali samo guraj napred !!!🍷

  • Nesa CZ

    2. novembar 2019 | 20:07

    Zvezda taman koliko treba... Teren katastrofa... Bravo Zvezdo

  • bale

    2. novembar 2019 | 18:01

    Ma namesteno i ovo sto posto jel da glodari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA