Nikolićev sin posao vredan 39 miliona dinara dodelio grupi ponuđača iz SNS-a

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, sin Tomislava Nikolića je posao fizičko-tehničkog obezbeđenja, vredan 39 miliona dinara, dodelio grupi ponuđača čiji su vlasnici iz Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Livaja i Dragan Tomić, koji je i odbornik u Skupštini grada, piše danas Blic.
Nikolićev sin posao vredan 39 miliona dinara dodelio grupi ponuđača iz SNS-a
Foto: Pixabay (ilustracija)
Reč je o firmama Soko grupa iz Beograda i KGB sistem iz Kragujevca koje su, zajedno sa Soku sekjuritijem i Tidija SG sekjutirijem dobile posao na centralizovanoj javnoj nabavci, koja podrazumeva da se, pored gradske uprave, obezbeđuju i neka javna preduzeća i institucije.
 
Ugovor je potpisan 25. oktobra, a interesantno je to da se i poslednje dve firme vezuju za Livaju, člana SNS, ali i Dmitra Đurovića, bivšeg direktora Koridora Srbije, kao i da se procvat biznisa tih agencija za obezbeđenje dešava nakon što su naprednjaci došli na vlast, piše Blic.
 
Na to ukazuju i podaci o dobiti koja je za pet godina uvećana 4.000 puta - sa 37.000 dinara koliko je bila 2012. godine stigla je do 148 miliona 2017. godinu.
 
Slična situacija je i sa firmom odbornika Tomića, koji je poslednjih godina postao šumadijski lider u oblasti fizičko-tehničkog obezbeđenja i za tri godine duplirao prihode - sa 26 miliona dinara u 2015. na 57,2 miliona u 2018. godini, navodi Blic.
 
Iz kabineta gradonačlnika Kragujevca odgovorili su da je sve urađeno po zakonu i da u slučaju Tomićeve firme nema sukoba interesa, a opširnije čitajte OVDE.
  • Niko

    03.11.2019 05:46
    Da, a do 2012 taj posao je radila firma bliska zutima. I sad treba da ostane da bi se davala infuzija ds-u. Pa ko bi to normalan uradio. Kad bude pravda za sve a i kazna a ne selektivna kako se ovde neki zalazu,onda mozda i bude bolje. A sa zutim hejterima ovde ne vidim boljitak.
  • Biti il ne biti...

    03.11.2019 02:33
    QI
    Rumuni vs Srbi

    Sta vi kažete???
  • Nemanja

    02.11.2019 20:35
    A narod je pomislio da je samo diploma u pitanju? E glupi narode i sledeci put zaokruzite SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.