Sombor: Bivšem direktoru Kulturnog centra posao u LER-u

Saša Milić nakon ostavke u KC Laza Kostić našao se u Odseku za lokalni ekonomski razvoj, saznaje SOinfo.

Somborski portal je otkrio da je već posle dva i po meseca, po podnošenju "ostavke" na mesto direktora kulturnoog centra, primljen u Odsek za lokalni ekonomski razvoj i podršku ulaganjima Gradske uprave Sombor.

Status zaposlenog na određeno vreme zasnovao je pre mesec dana (1. oktobra ove godine). Diplomirani master inženjer menadžmenta, inače dojučerašnji radnik u kulturi, od sada će biti "zadužen za praćenje razvoja grada".

Rođeni brat Saše Milića je odbornik SNS Siniša Milić, koji je mandat osvojio na izbornoj listi "Treće Srbije". Istog dana kada i Milić, "radni vek" u Odseku za LER, započela je i master inženjerka menadžmenta, Jelena Mijić. Kako je navedeno, ona je raspoređena na pomoćnim poslovima razvoja grada i ima pravo na putne troškove.

SOinfo.org je pre dve nedelje, šefu pomenutog županijskog odseka, Mihaelu Placu uputio nekoliko pitanja povodom angažovanja nove radne snage, međutim, do danas nisu poslati odgovori. Pitanja su se odnosila na to kada i gde su raspisani javni konkursi za pomenuta radna mesta koja se tiču razvoja grada, na osnovu kojih kriterijuma su zaposleni Saša Milić i Jelena Mijić, te na koji vremenski period su angažovani. SOinfo je pitao i šta su njihova konkretna zaduženja na ovim radnim mestima, odnosno kolika će im biti bruto primanja.

Ovaj somborski poratal navodi da županijski dokument, "Izabrana i postavljena lica", otkriva još jedno zanimljivo zapošljavanje. Radnim angažmanom na određeno vreme koji teče od polovine septembra, nagrađena je članica Srpske napredne stranke i jedna od "udarnica" "bot tima", Orijana Tripković.

Radiće na poslovima prijema i upućivanja stranaka pri Odseku prijemne kancelarije i pisarnice. Kao žiteljka Centrale, ostvarila je i pravo na putne troškove. Inače, Tripković je od polovine 2017. godine, članica Saveta mesne zajednice Stara Selenča. Kandidatkinja liste GG "Za naprednu Staru Selenču" je u izbornoj trci sa jednim protivkandidatom osvojila 677 glasova, odnosno imala podršku 15 odsto upisanih birača. SOinfo nije uspeo da pronađe konkurs za njeno zapošljavanje.

  • Pljuc (iz kokpita)

    03.11.2019 09:06
    - Dobar dan.
    - Dobar dan, izvolite.
    - Ja bi neku diplomu.
    - Izvolite. Imamo diplomirane inženjere, imamo master, imamo doktore menadžmenta.
    - Ja bi odmah ako može.
    - Može. Izvolite cenovnik pa vidite šta vam se sviđa.
    - Ma sve mi se sviđa samo da se uklopim u lovu koju imam. Vidite, ovako… Ja bi jednu diplomu master i ostaje mi za još jednu inženjera.
    - Dakle, diplomirani master inženjer menadžmenta. Odgovara?
    - Odgovara!
    - Blagajna je vrata desno od nas. Uplatite dok mi napišemo diplomu.
  • Cocco

    03.11.2019 08:54
    @Voltron
    Kakav fakultet, takvo i "mendžamersko" zvanje!
  • rale

    03.11.2019 08:48
    @Voltron

    To je zanimanje koje je izmislio FTN hram kako bi i oni mogli da izdaju diplome raznoraznim menadzerima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".