Linkovi

Beto O' Rurk objavio razloge povlačenja iz trke za demokratskog predsedničkog kandidata


Beto O' Rurk tokom obraćanja pristalicama u američkoj državi Ajova
Beto O' Rurk tokom obraćanja pristalicama u američkoj državi Ajova

Beto O' Rurk, povukao se iz kampanje za kandidata demokrata na predstojećim predsedničkim izborima 2020. godine. O' Rurk je objavio da ne raspolaže sa dovoljno sredstava kako bi učestvovao u nadmetanju kandidata unutar sopstvene stranke.

“Državi neću služiti kao kandidat ili kao nominovana strana. Prihvatanje te činjenice u najboljem je interesu učesnika kampanje, kao i stranke koja treba da bude pokaže jedinstvo u vezi sa osobom koja će biti nominovana. Sve to je u najboljem interesu zemlje”, napisao je O' Rurk na društvenoj mreži Tviter.

Bivši kongresmen države Teksas borio se za kvalifikovanje u narednu debatu kandidata demokrata. Istraživanja javnog mnjenja pokazivala su da ima mali broj sledbenika - što je uzrokovalo i nedostatak novca za unutarstranačku kampanju.

“Radićemo na tome da kandidat koga demokrate bude nominovale porazi Donalda Trampa 2020. Mogu vam iz prve ruke reći, pošto poznajem sve kandidate, da će nam u službi biti jedan od njih – i sa ponosom ću podržati ko god to od njih bude bio”, napisao je O' Rurk.

O' Rurk je uspon doživeo 2018, kada mu je malo falilo da u Teksasu osvoji mesto u Senatu, a kako navodi agencija Rojters, najverovatnije se neće kandidovati za tu poziciju sledeće godine.

Njegovo povlačenje u trci ostavlja sedamnaest kandidata demokrata od kojih će biti izabran jedan koji će biti protivkandidat republikanskom predsedniku.

XS
SM
MD
LG