Uhapšeni crnogorski inspektori koji su snimljeni kako uzimaju mito

Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su u subotu ujutru pošto je pre dva dana objavljen snimak kako reketiraju jednog lokalnog biznismena, a zbog čega je ostavku podneo resorni ministar.
Uhapšeni crnogorski inspektori koji su snimljeni kako uzimaju mito
Foto: Pixabay
Inspektorima se na teret stavlja da su učinili krivično delo primanja mita. Hapšenje je sprovedeno po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.
 
"Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici Z.B. je određeno zadržavanje do 72 sata. Tokom dana u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici biće saslušan i V.J. nakon čega će biti preduzete dalje mere i radnje u skladu sa zakonom", saopštilo je Tužilaštvo.
 
Ministar održivog razvoja i turizma Crne Gore Pavle Radulović podneo je dan ranije ostavku, pošto je TV Vijesti objavila video snimak na kojem službenici tog ministarstva, građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno reketiraju biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.
 
"Nisam uspeo da iskorenim ovakvo ponašanje, nije bitno kada se desilo. Jutros sam pokrenuo novi postupak protiv ove dvojice, nakon materijalnih dokaza i nadam se da će biti uspešniji od ostalih", saopštio je Radulović na vanrednoj konferenciji za novinare u Podgorici.
 
Iz snimljenog razgovora zaključuje se da su inspektori Neneziću tražili 20.000 evra, ali da su kasnije prepolovili cenu i dogovorili se za 10.000. Investitor Boško Nenezić je navodno reketiranje prijavio budvanskoj policiji u maju ove godine, a odluku da sa pričom izađe u medije doneo je pošto je shvatio da se predmet od budvanske policije, kako je rekao njegov advokat , "šetao" od Osnovnog, preko Višeg do Specijalnog državnog tužilaštva.
 
Premijer Duško Marković dopisom je Tužilačkom savetu ukazao da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savesnom postupanju policije, izostala efikasna akcija Tužilaštva u slučaju korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma.
  • Ivan

    03.11.2019 07:34
    .
    Čak i u mafijaškoj CG,goroj od SRB po svemu od uredjena,ministar oseća grižu savesti i podnosi ostavku,a hapse se inspektori...a ovde....
  • Snimak

    02.11.2019 19:46
    Kod nas bi uhapsili onog sto je snimao ljude, bez njihove dozvole. Pa bi ga iselili iz stana.
    Pa bi mu izvrsitelji oduzeli kameru, jer od auta ne moze da se naplati steta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.