Ruska pravoslavna crkva prekida dijalog sa poglavarom Grčke crkve

Ruski patrijarh Kiril tokom službe neće pomenuti ime arhiepiskopa atinskog

  • 13

Ruska pravoslavna crkva saopštila je da obustavlja ekumenski dijalog sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim, izjavio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion.

S tim u vezi, kako je objasnio Ilarion, ruski patrijarh Kiril tokom službe neće pomenuti ime arhiepiskopa atinskog.

Istovremeno, Ruska pravoslavna crkva nastaviće da vodi dijalog sa svim predstavnicima Grčke pravoslavne crkve koji ne priznaju „ukrajinske raskolnike“, preneo je Sputnjik.

Sabor Grčke pravoslavne crkve je 12. oktobra priznao pravo carigradskom patrijarhu Vartolomeju da odobrava autokefalnost. Sabor je, takođe, arhiepiskopu atinskom i cele Grčke Jeronimu dao pravo da "nastavi da se bavi pitanjem priznavanja crkve Ukrajine“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXL

    2. novembar 2019 | 22:59

    Hahahahaha Magdalenaaaa, ti pojma nemas o vjeri. U crkvi nije Bog, al ga i ti znas. A reci mi jeli to Bog posalje cjenovnik za svijece, krstenja, sahrane???? Jeli to Bog posalje cjenovnik za svjestanje kuce, pa kad gazda kuce nema para pop i ne dodje. Jeli to Bog tako naredio????Muka mi je od popova i crkvenjaka

  • XXL

    2. novembar 2019 | 21:41

    Sramota, sad se poceli sami medjusobno svadjati.Ja sam na strani BOGA a ne na strani crkve i crkvenjaka. Slabo je kome crkva nesto dobro donijela

  • leva polutka

    2. novembar 2019 | 19:52

    Na ciju stranu treba da stanemo? Koga da podrzimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA