Moraću da prođem "kroz oluju", dečko ima smrtonosan forhend: Nole je svestan opasnosti koja ga čeka!

Kanađanin je trenutno 28. teniser planete, ali ima tek 20 godina i tek je počeo da igra

  • 12
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković opisao je zbog čega ga u finalu Mastersa u Parizu čeka veoma težak zadatak i veliki izazov po imenu - Denis Šapovalov.

- Moraću da na neki način prođem kroz oluju. Veoma je dinamičan igrač i ima jak servis. Igrao je odlično cele nedelje i jedan je od tih dolazećih igrača. Kako je sezona odmicala skupljao je sve više samopouzdanja. Unapredio je bekhend, forhend mu je smrtonosan i sa osnovne linije je veoma agresivan - rekao je Đoković pred finale.

Novak je rekao da se nada svom najboljem tenisu, a svestan je da pariska publika ume da ceni i prepoznaje kvalitetne partije. Takva je bila ona u kojoj je pobedio Grigora Dimitrova u polufinalu Pariza 7:5, 6:4, dok je Šapovalov do finala stigao lakšim putem i povlačenjem Rafaela Nadala.

- On je verovatno bio bolji igrač u taj-brejku. Pri vođstvu Grigora 5:3 na moja dva servisa uspeo sam da se vratim u igru i nateram ga na dodatni udarac. Obojica smo znali značaj osvajanja prvog seta jer smo znali da ćemo moći da igramo malo opuštenije u drugom i bolje udaramo. Bio sam koncentrisan na startu drugog seta, uspeo sam da napravim brejk i dobro serviram do kraja - rekao je Đoković.

Srpskom igraču će ovo biti jubilarno 50. finale na turnirima iz Masters serije, a do sada je osvojio 33 trofeja iz ove serije. Finale sa Šapovalovim se igra u nedelju od 15 sati.

Nagradni fond Mastersa u Parizu je 5,2 miliona evra, a Đoković je četiri puta osvajao trofej u "gradu svetlosti".

Video: Đoković demolirao Cicipasa za polufinale Pariza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    2. novembar 2019 | 20:40

    Ko sme, taj može, ko ne zna za strah taj ide napred!

  • Goce

    2. novembar 2019 | 20:46

    Nove ti si genije nastavi sa svojim psiholoskim pobedama

  • Brut

    2. novembar 2019 | 23:42

    Zna se ko si ti, a ko je on. I ne drami vec igraj tenis i ne foliraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA