Rectangle 2 Copy 4 Created with Sketch.
Sportal
i

NEMA VIŠE NEPORAŽENIH U ABA LIGI! Partizan pobedio FMP!

Blicsport.rs - Vest objavljena: 20:43 - 02.11.2019

Nema više neporaženih u ABA ligi! U derbiju kola Partizan je pobedio FMP i tako mu naneo prvi poraz u Jadranskoj ligi. Crno-beli su u „Pioniru” slavili sa 90:85 (19:20, 21:20, 26:19, 24:26)

Nema više neporaženih u ABA ligi! U derbiju kola Partizan je pobedio FMP i tako mu naneo prvi poraz u Jadranskoj ligi. Crno-beli su u „Pioniru” slavili sa 90:85 (19:20, 21:20, 26:19, 24:26)

Jaramaz, Gordić i Radanov u borbi
Jaramaz, Gordić i Radanov u borbi Foto: Stare Slike

Gosti su serijom 11-0 došli rano na +7, sa boljim protokom lopte i agresivnijom odbranom. Na drugoj strani Partizan je za prvih pet minuta napravio samo jedan faul.

Trinkijeri je rotirao, igrao i sa Gordicem i četiri visoka, bez klasične petice, ali sem Pejnersa i Tomasa nije imao raspoložene.

Na drugoj strani Radanov je blistao Ret i Tejić se pridodali , ali uprkos 6/10 za tri i takođe 60% za dva, više skokova i asistencija gostiju, njihovih 11 izgubljenih lopti učinilo je da se na odmor ode sa 40:40. 

Fmp je bolje krenuo i i nastavku sa +5, Partizan se tražio bez šuta spolja (3/17 za tri ) i povređenog Voldena, ali ga je publika energetski digla za veliki brejk 12-0 i maksimalnih do tada +7 sa kojim su usli u poslednji kvartal. 

Ipak odlicni tim Vlade Jovanovića se nije predavao, niti dozvolio domaćinu da "prelomi". 

Radanov je pokazao sav svoj raskošni talenat, Gordic iskustvo, Tomas kvalitet. Partizan je vratio dominaciju u skoku, digao procente za dva , imao je manje izgubljenih, a vise ukradenih lopti, ali je Mozli sa blokadom i ofanzivnim skokom bio čovek odluke.

Najbolji u Partizanu je bio Tomas sa 23 poena, a u stopu ga je pratio Gordić sa 15. Jaramaz je upisao deset poena.

Na drugoj strani Radanov je bio najefikasniji sa 18 poena, Rit je upisao 14, Đorđević 12 i Ulubaj 11.

TOK MEČA

Rašon Tomas je na 39 sekundi odveo Partizan na 88:82! Izgleda da će veliko slavlje moći da počne!

Mozli je izblokirao Pota. Odličan meč gledamo! Još minut do kraja!

Još minut i po do kraja, Partizan vodi 84:82, biće ovo jedna drama u „Pioniru”. Jaramaz je pogodio sa bacanja - 86:82.

Odličan potez Stefana Pota koji je smanjio na 80:76, ali Jaramaz je iskoristio 82:76.

Ali Partizan ponovo ima sjajnog Nemanju Gordića. Ovoga puta je pogodio za dva i odveo Partizan na 80:74.

Nemanja Gordić je svojom prvom trojkom iz četiri pokušaja odveo Partizan na 78:72. Sa druge strane Ulubaj će ići na liniju slobodnih bacanja. Ulubaj je smanjio na 78:74.

Ipak, FMP se ne predaje. Nisu oni tek tako neporažena ekipa u ABA ligi. Uspeli su „panteri” da se vrate na 75:71. I imaju napad. Nisu ga iskoristili. Najpre je Radanov, a onda i Rit promašio koš. I dalje je 75:71 do kraja nešto više od četiri minuta.

Taman kada se FMP "odlepio" na pet poena prednosti, Partizan je uspeo da ubrza igru u napadu i da uz poene Birčevića, Pejdža i Jaramaza napravi seriju 9:2 i odvode crno-bele na 66:59.

Trojke sada pljušte na sve strane, šuteri obe ekipe su odlično raspoloženi - 59:59.

KK Partizan
KK Partizan Foto: Stare Slike

„Panteri” su bolje startovali u trećoj četvrtini i poveli sa 49:52. Jeremić je bio precizan sa slobodnih bacanja i odveo je FMP na 49:54. Ali Rašon Tomas je odlično odgovorio. Pogodio je uz faul i smanjio na 52:54.

Aleksa Radanov poentira
Aleksa Radanov poentira Foto: Stare Slike

Počelo je drugo poluvrene! Trenutno je 43:44 za FMP.

KK Partizan KK FMP
KK Partizan KK FMP Foto: Stare Slike

Gordić je promašio otvorenu trojku - 37:37. Ali zato na drugoj strani Rit pogađa za tri - 37:40. Tomas pogađa 2+1 - poluvremene u Pioniru 40:40.

Uskoković lagano postiže dva poena za 32:36. Na asistenciju Tomasa, Mozli zverski zakucava i približava Partizan na 35:36. Pejners posle polaganja vodi crno-bele na 37:36.

Rezultatska klackalica u dvorani „Aleksandar Nikolić”. Na 4,24 do kraja poluvremena rezultat je 30:30. Nikola Janković je lagano ispod koša povisio na 32:30, ali Uskoković je ponovo poravnao na 32:32. Aleksa Radanov postiže dvojku i vodi svoje saigrače na 32:34.

Trenutno je FMP u krizi, klupa tima iz Železnika je dobila i tehničku. Ali igrali Partizana nisu iskoristili tu lošu fazu pantera. FMP vodi sa 26:27.

Aleksa Radanov i Vlada Jovanović
Aleksa Radanov i Vlada Jovanović Foto: Stare Slike

Pod faulom je Pejners pogodio trojku. Partizan je tako izjednačio na 22:22, ali Pejners sa linije bacanja dovodi crno-bele u vođstvo 23:22.

Partizanovi igrači opet deluju dekoncetrisano. Primera radi, Ognjen Jaramaz je u dva napada nagazio aut liniju i tako poklonio loptu „panterima”.

Detalj sa utakmice Partizan - FMP
Detalj sa utakmice Partizan - FMP Foto: Stare Slike

Druga četvrtina je počela pogotkom Marka Pecarskog, bivšeg igrača Partizana, sada člana FMP-a. Tim iz pregrađa vodi sa 19:22.

Prva četvrtina je završena minimalnim vođstvom FMP-a 19:20.

Ponovo kriza Partizana. Nakon što su izabranici Andree Trinkijerija poveli sa 16:15, Ilija Đoković je vezao dva poena i odveo FMP na 16:20.

FMP igra brzo, poletno, sjajno na početku meča, ali ni Partizan se ne da. Posle početne krize, crno-beli se polako vraćaju. Trenutni rezultat 12:15 za FMP. Rade Zagorac je promašio dva slobodna bacanja, a onda je iz okreta smanjio na 14:15. I sledeći napad „pantera” je bio osujećen, pa je Mozli kucanjem odveo Partizan na 16:15.

Nikola Janković, a potom i Rašon Tomas, sa linije slobodnih bacanja, odgovorili su na seriju „pantera” od 11:0 i smanjili na 8:11. Sa druge strane, Stefan Đorđević je postigao dva poena - 8:13.

Aleksa Radanov, MVP ABA lige u oktobru, pogodio je prvu trojku na meču i smanjio na 4:3, a odmah nakon njega Rit je pogodio drugu i odveo FMP na 4:6. Tu „panteri” nisu stali, pa je i Ulubaj pogodio za tri, a onda Rit zakucao za 4:11

Meč je počeo minutom ćutanja
Meč je počeo minutom ćutanja Foto: Stare Slike

Duel je počeo atraktivnim zakucavanjem Radeta Zagorca. A nakon njega, Zagorac se još jednom upisao u strelce pa Partizan protiv FMP-a vodi sa 4:0.

Partizanova petorka na startu: Zagorac, Jaramaz, Gordić, Janković i Tomas, dok će za FMP meč početi Ulubaj, Radanov, Pot, Rit i Đorđević.

Zbog smrti potpredsednika ABA lige i predsednika FMP-a Predraga Milojevića i zbog smrti Tomislava Šatara, generalnog sekretara KK Partizan, meč je počeo minutom ćutanja.

UOČI MEČA

Cedevita Olimpija je izgubila od Mornara sa 77:70 , pa se tako pruža šansa „panterima” da ukoliko slave protiv Partizana, ostanu jedina neporažena ekipa na Jadranu.

Ekipa iz Železnika je slavila na sva četiri prethodna duela u regionalnom takmičenju ove sezone, dok Partizan ima polovičan učinak, odnosno dva poraza i dve pobede.

Ipak, Andrea Trinkijeri i njegovi igrači mogu da se pohvale fenomenalnim partijama u Evrokupu, gde Partizan briljira i gde je jedina ekipa bez poraza posle pet utakmica.

MILIČIĆ POLUDEO ZBOG ATAMANA! Dugo će ODZVANJATI ono što je poručio turskom treneru koji je javno prozivao Micića!

CRNO-BELA RAPSODIJA PRED OLD TRAFORD Partizan brutalnom igrom razbio Vojvodinu!

POEN NEDELJE, MESECA, GODINE! Pogledajte PRELOMNU razmenu Đokovića i Dimitrova kojom je naš as rešio prvi set! /VIDEO/

Rade Zagorac će na utakmici protiv gradskog rivala vratiti kapitensku traku Novici Veličkoviću, a pred meč je rekao da on i saigrači poštuju "pantere".

- Prvi tim lige su sa Cedevitom Olimpijom. Uređeni sistem, gde se zna šta se očekuje od igrača. Vrlo dobro rade sa trenerom koji je udario pečat i za koga imam veliko poštovanje. Na nama je da posle dva poraza i realno slabijeg starta, pokušamo da pobedimo FMP i krenemo ka vrhu tabele - poručio je Zagorac za BlicSport.

Pratite Blicsport i na društvenim mrežama FejsbukTviter i Instagram.

Pogledajte još Blicsport vesti o košarci.

Pridružite se

Saznajte sve o najvažnijim vestima i događajima, pridružite se našoj WhatsApp zajednici ili čitajte na Google News.

Sportal VIDEO

Dejan Damjanović, FOTO: Sportal
20 00
Međunarodni fudbal

20:00 - 22.04.2024

video Teška priča #03: Dejan, kralj Azije!

Boske. Za Crnogorce on je bio simbol predanosti reprezentaciji, u Aziji fudbalski kralj i čovek koji je redom obarao rekord za rekordom. U Beogradu, neko ko sada dovodi talentovane momke iz Južne Koreje i verovatno neko čije popularnosti tamo negde daleko ljudi mahom nisu ni svesni. Fudbalski život Dejana Damjanovića po mnogo čemu je nesvakidašnji. Čovek koji je postigao najviše golova u istoriji azijske Lige šampiona bio je gost treće epizode Sportalovog podkasta „Teška priča”, uživajte!

Album za sličice Euro2024, foto: Sportal
17 12
EURO 2024

17:12 - 22.04.2024

video Konačno: Album za sličice Euro2024 je u prodaji!

Groznica sličica za EURO već uveliko trese fudbalski svet, sada je tu - Tops! Lepimo sličice i za Euro 2024, koje je preuzeo američki gigant koji je od ranije službeni partner Lige šampiona i svih ostalih UEFA klupskih takmičenja.

Marton Fučovič, foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia
23 51
Tenis

23:51 - 21.04.2024

video Mađar Fučovič osvojio turnir u Rumuniji

Marton Fučovič je osvojio Bukurešt pobedivši petog nosioca Marijana Navonea u dva seta, 6:4, 7:5. Meč je trajao dva sata i sedam minuta i na kraju je slavio Mađar.

Džejson Tejtum (Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia)
23 33
NBA

23:33 - 21.04.2024

video Majami je još i dobro prošao, Seltiksi u poslednju četvrtinu ušli sa plus 32 i slavili na startu plej-ofa

Boston Seltiksi su pobedom otvorili plej-of NBA lige, bilo je 114:94 protiv Majami Hita. Najbolji u pobedničkom timu bio je Džejson Tejtum sa tripl-dablom od 23 poena i po deset skokova i asistencija, a pratio ga je Derik Vajt sa 20 poena. Na drugoj strani je najbolji bio Bem Adebajo, postigao je 24 poena uz šest skokova. Majami je utisak popravio poslednjom četvrtinom koju je dobio sa 35:23, a pošto je pred završni kvartal imao minus od 32 poena razlike.

Misliš da je to sve? Nastavi da čitaš, imamo još mnogo toga za tebe :)

Nikola Jokić, foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia
17 20
NBA

17:20 - 22.04.2024

NBA zvezde rekle svoje: Jokić je MVP najjače lige na svetu!

Nikola Jokić je u trci za prestižnu MVP nagradu NBA lige sa bekom Oklahome, Šajom Gildžusom Aleksanderom i zvezdom Dalasa Lukom Dončićem, a sada su i ostali košarkaši iz lige glasali i odlučili ko je po njima najkorisniji igrač.