Partizan je pobedio FMP 90:85 (19:20, 20:21, 26:19, 24:26) u meču petog kola ABA lige. Crno-beli su stigli do treće pobede u sezoni, dok je FMP doživeo tek prvi poraz u sezoni.

Utakmica je počela sa dva vezana koša za 4:0, ali su gosti uzvratili serijom 11:0. Tek u drugoj deonici Partizan je uhvatio priključak, ali se do poluvremena igrala”klackalica”, ekipe su se smenjivale u vođstvu, maksimum do pet razlike.

Partizan se tek u finišu treće deonice prvi put značajnije odlepio, na plus sedam, ali se FMP držao blizu do samog kraja, na manje od dva minuta do završetka utakmice prišao je čak i na samo minus dva. Partizan je odbio napad gostiju serijom 4:0 i na kraju ipak stigao do pobede. Rašon Tomas sa 23, Nemanja Gordić sa 15 i Ognjen Jaramaz sa 10 poena predvodili su Partizan ka izuzetno važnoj pobedi. FMP je imao čak četvoricu dvocifrenih: Radanova (18), Rita (14), Đorđevića (12) i Ulubaja (11).

Zanimljivo je da je ovo bila druga utakmica na kojoj ni minut u igri nije dobio Artjom Parahovski, pa se postavlja pitanje njegovog ostanka u Partizanu.

TABELA: FMP, Cedevita Olimpija i Primorska 4-1, Partizan i Mornar 3.2, Budućnost 3-1…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here