Најновије

ОТПОРАН НА МЕТКЕ:Мистериозни воз Ким Џонг Уна деценијама уназад крије тајне! Једна ствар је строго забрањена!(ВИДЕО)

Већ нам је познато да севернокорејски вођа Ким Џонг-ун путује искључиво возом, али је мало ко успео да завири у његову унутрашњост., многе приче се везују за тај зелени воз.

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Није познато колико је и када Ким користио воз за путовања кроз Северну Кореју, али га је његов отац, према причама, користио за екстравагантне журке, тешка опијања и караоке током својих путовања по земљи.

Воз је у потпуности обојен у зелено, а прозори су затамњени како би идентитет путника остао тајан. У владајућој породици је деценијама, а и његови отац и деда у сличном стилу ишли су на ретка путовања у иностранство.

Ким Ил-сунг је први користио воз и био му је главни штаб за време Корејског рата, а наставио је да га користи и након тога.

Севернокорејска телевизија је у децембру 2011. године објавила како је Ким Џонг-ил преминуо у овом возу за време једног путовања по земљи.

Отац Ким Џонг-уна је највише волео да путује возом јер се панично бојао вожње авионом. Возом је наставио да путује и садашњи вођа Северне Кореје јер се плаши да би могао да буде убијен ако путује на други начин.

Верује се да воз има најмање 90 луксузних вагона са високим обезбеђењем. На путовање увек иде "флота" од три воза.

Први воз је заправо "извидница" који треба да провери стање безбедности на прузи и око ње. За њим иде воз у којем се налази вођа и он креће 20 минута до сат времена после првог. У трећем возу налазе се чланови делегације, особље, остала опрема и залихе.

Сваки вагон је блиндиран и отпоран на метке, због чега су пуно тежи од просечних возова. Они путују максималном брзином од 60 км на час. Опремљен је најмодернијом комуникационом технологијом.

Осим тога, вагони увек морају да се цакле, па их особље гланца и док је у покрету.

Особље које се налази у возу може да припреми било које јело руске, кинеске, корејске, јапанске и француске кухиње. Кимов отац је увек тражио да у возу буду свеж јастог и друге свеже намирнице док је путовао Сибиром у Русију, а скупоцена и позната вина доношена су из Француске. Он би се опуштао уз серенаду коју су му младе девојке певале на корејском и руском језику.

Није познато како се садашњи млади вођа опушта док путује возом, али зна се да воли швајцарски сир, кристал шампањац и коњак "Хенеси".

Ипак, у возу је једна ствар ипак строго забрањена - нема пушења.

Прочитајте ОВДЕ  какву је то бомбу разобличио Лавров.

Извор: Курир  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА