Zvezda protiv Engleza – čudesna igra sudbine

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu od 21 sat dočekuju ekipu Totenhema u četvrtom kolu Lige šampiona. Crveno-beli će pokušati da se revanširaju "pevcima", koji su ubedljivo slavili u Londonu, rezultatom 5:0.

Osim toga što se ne nalazi u dobroj formi, ekipa Maurisija Poketina verovatno će biti oslabljena u Beogradu jer su pod znakom pitanja Hari Kejn, Erik Lamela i Jan Fertongen.

Međutim, ono što čega bi mogli da se pribojavaju u Totenhemu, osim očekivane podrške najvatrenijih Zvezdinih pristalica, jeste sudbina koja je ovog puta na strani srpskog kluba.

Zanimljivo je da će Totenhem gostovati na isti dan kao i Liverpul prošle godine, u utakmici koja je ostala zapamćena po tome što je Milan Pavkov srušio engleskog giganta. I ne samo da će termin meča biti identičan, već je i situacija koja prethodi utakmici gotovo ista.

Srpski šampion je na "Enfildu" primio četiri gola, da bi posle tog gostovanja u Ligi šampiona usledilo vanredno kolo domaćeg prvenstva. Protivnik je bila Bačka koju je Zvezda savladala rezultatom 3:1, uz golove Marka Gobeljića i Veljka Simića.

Sada, nakon kanonade u Londonu, Bačku je "odmenio" još jedan klub iz tog dela Srbije, u pitanju je TSC, koji je takođe ispraćen rezultatom 3:1. Simić je još jednom bio strelac, dok je nakon centaršuta Gobeljića Grabež zatresao sopstvenu mrežu.

Ni tu nije kraj – neverovatna poklapanja se nastavljaju jer je pred dolazak Liverpula prošle godine, kao i sada, Zvezda igrala sa novosadskim Proletereom. U oba navrata crveno-beli su slavili rezultatom 2:0.

Ne treba spomenuti da su oba protivnika, u datom trenutku, bila ili su i dalje vicešampioni Evrope.

Ako sudbina ponovo "umeša prste", navijači srpskog kluba imaju čemu da se nadaju – možda Totenhem prođe slično kao Liverpul.

Duel srpske i engleske ekipe na programu je u sredu od 21 sat, na stadionu "Rajko Mitić".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво