Milošević i Solskjer
Milošević i Solskjer

Savo Milošević za UEFA: Odradili smo fenomenalan posao, naša najbolja izdanja su u Ligi Evrope

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.11.19. | 11:33

„Partizan nije kao bilo koji drugi klub“, uverava šef struke crno-belih

Posle dužeg vremena opet se o Partizanu pohvalno priča i van granica Srbije. Dobrim igrama u ovosezonskoj Ligi Evrope najpre je stekao simpatije navijača i sportskih radnika u državi, da bi izdanjima u prva tri kola Grupe L naterao i strance da zavire u Humsku i pokušaju da dočaraju kakvi novi vetrovi duvaju crno-belom stranom Topčiderskog brda.

Zvaničnici UEFA poslali su terlevizijsku ekipu u dom Partizana, da na polovini takmičenja približi ljbiteljima fudbala na Starom kontinentu kako je klub posle jednogodišnjeg odsustva opet ucrtao sebe na evropsku mapu.

Izabrane vesti

Jož važnije: kako igra.
Igračima stalno ponavljam da najbolja stvar koju može da nam se desi jeste da se takimičimo sa najboljima, kako bismo tačno videli gde smo. A u prve tri utakmice to smo odradili fenomenalan posao. Moramo da nastavimo da razmišljamo na taj način“, predočio je Savo Milošević u razgovoru za TV šou Lige Evrope, emotivan ovog ponedeljka.

Pažnju na sebe Partizan je skrenuo remijem sa ove sezone odličnim sastavom AZ Alkmara (2:2), pobedom u kazahstanskom Nursultanu nad Astanom (2:1) i kvalitetnim izdanjem sa favoritom grupe, Mančester junajtedom, protiv kog je igrom zalsužio bolji rezultat od poraza (0:1).
Dosadašnja tri meča su bila istinski fenomenalna. Na njima smo prikazali naša najbolja izdanja u sezoni. Ukoliko uspemo da i u naredna tri susreta ponovimo isto imaćemo dobre šanse da se kvalifikujemo za nokaut fazu“, smatra trener Partizana.

Gledaocima je objasnio i koliko je privržen crno-belima.
Došao sam u Partizan kad sam imao 15 godina, što je za mene bila velika promena, jer sam stigao iz Bosne i Hercegovine. Istovremeno, to je predstavljalo ispunjenje najvećeg životnog sna. Sećam se praktično svakog detalja iz tog perioda, mogao bih danima da pričam šta je taj transfer predstavljao za mene. Bila mi je čast da igram za ovaj klub, a još veća da budem njegov trener“.

Iako je bio internacionalac u Engleskoj, Španiji, Italiji i Rusiji, Savo je precizirao da ga za Humsku vežu specijalne emocije.
Partizan nije kao bilo koji drugi klub. Čak i naši navijači imaju poseban karakter. Mogli smo da vidimo posle utakmice sa Mančester junajtedom da je i Ole Gunar Solskjer aplaudirao našoj publici“, podsetio je Milošević.

Stojković ispred Van Bisake

Da je njegovim dolaskom na klupu, posle Zorana Mirkovića, napravljen zaokret, pre svega u stilu i odnosu sa prvotimcima potvrđuju i reči kapitena Vladimira Stojkovića.
Otkako je šef stigao, ambijent je sjajan. Svi momci su srećni i zadovoljni, vidi se da vlada familijarna atmosfera, što se presnosi na igru. Ni u jednom drugom klubu nisam osetio takvu povezanost kao ovde, na treninzima i sastancima, uvek se ostane zbog nečega“, kaže iskusni golman.

Poseban osvrt zaslužio je meč sa Mančesterom u minuloj rundi. Prema oceni svih u klubu, Junajted se provuako u Beogradu.
Eto, dešava se u fudbalu da ne pobedi uvek bolji tim. Verovatno će doći trenuci kad ćemo se suočiti sa boljim od sebe, ali to je takmičenje i najbolji način da se razvijamo i napredujemo. Nemamo strah ni od koga. Samo želimo da nastavimo da rastemo“, uverava Stojković.

Inače, gosti TV šoa Lige Evrope bili su još Ljubomir Perić, čak 43 zvanični spiker na Partizanovim utakmicama, objasnivši neraskidivu vezu sa klubom, kao i njegov sin, glumac Bojan Perić, koji ga ponekad menja u toj ulozi.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara