Dom zdravlja Sjenica: Nemamo kadrove iz zabranjene medicinske škole “Tutin”

0
137

U organizacionim jedinicama Doma zdravlja u Sjenici ne radi niti jedna medicinska sestra ili tehničar sa diplomom Srednje škole “Tutin”, kojoj je Ministarstvo prosvete zabranilo rad, naveli su danas u toj zdravstvenoj ustanovi.

Postupajući, sa zakašnjenjem, po zahtjevu radija Sto plus za pristup informacijama od javnog značaja, Dom zdravlja u Sjenici je odgovorio da u toj ustanovi i njenim organizacionim jedinicama rade 93 medicinske sestre i nijedna nije sa završenom Srednjom školom “Tutin”.

Ranije je po zahtjevima našeg radija Dom zdravlja u Novom Pazaru odgovorio da trenutno imaju tri medicinske sestre – tehničara zaposlena na određeno vrijeme sa diplomom te škole, dok u tutinskom Domu zdravlja tvrde da niko ko je završio tu školu ne radi u toj zdravstvenoj ustanovi.

Jedino je Opšta bolnica u Novom Pazaru odbila da otkrije da li imaju i koliko zaposlenih medicinskih radnika sa diplomom škole kojoj je zabranjen rad, a zbog čega smo uputili žalbu Povjereniku za informacije od javnog značaja.

Rješenjem ministra prosvete Mladena Šarčevića, a nakon vanrednog inspekcijskog nadzora tokom kojeg su utvrđene brojne nepravilnosti, Srednjoj školi “Tutin” zabranjen je rad u julu ove godine.

izvor: Radiostoplus

 


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.