DAN KAD SU SE GALAKTIKOSI PROVUKLI NA JNA! Bekam, Ronaldo, Zidan, Figo, Raul su drhtali pred Partizanom: Nestvaran promašaj Saše Ilića još uvek se prepričava! (VIDEO)
Foto: Partizan.rs

sećanje

DAN KAD SU SE GALAKTIKOSI PROVUKLI NA JNA! Bekam, Ronaldo, Zidan, Figo, Raul su drhtali pred Partizanom: Nestvaran promašaj Saše Ilića još uvek se prepričava! (VIDEO)

Fudbal -

Na današnji dan, pre tačno 16 godina na stadionu u Humskoj u okviru grupne faze Lige šampiona Partizan je dočekao Real Madrid predvođen „galaktičarima“ Bekamom, Zidanom, Figom, Raulom i Ronaldom.

Rezultat je bio 0:0, a u sećanju svih onih kojima su crno-beli u srcu ostao je promašaj Saše Iilića sa svega dva metra.

Tog leta 2003. godine Lotar Mateus je seo na klupu Partizana, prošetao se kroz prva dva kola kvalifikacija, a onda u nokaut fazi zahvaljujući golu sa penala Milivoja Ćirkovića protiv Njukasla odveo crno-bele u elitu. Ali tamo ih je sačekala grupa „smrti“ Porto, Marsej i Real.

Partizan je prvo odigrao nerešeno sa Portom (1:1), potom izgubio od Marseja (3:0) i od Reala na „Santijago Bernabeu“ (1:0).

Usledio je revanš u Beogradu pred punim tribinama.

foto: Partizan.rs

Crno beli su nastupili u sledećem sastavu: Pantić, Savić, Malbaša (Žonsa), Vest, Bajić, Duljaj, Nađ (Drulović), Ilić, Đorđević, Iliev, Delibašić (Stojanoski).

Za Real su nastupili : Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos (Guti), Elgera, Pavon, Bekam, Zidan, Figo, Raul Bravo, Ronaldo, Raul.

foto: Partizan.rs

Partizan je bio skroz ravnopravan slavnom protivniku,a Realove Zvezde nikako nisu uspevale da slome otpor izuzetno motivisanog domaćina.

A onda je usledio momenat koji će zauvek ostati u sećanju navijačima crno-belih.

Legenda Partizana Saša Ilić je neometan sa dva metara promašio je stopostotnu šansu, šutiravši pored gola, tako da se Real provukao u Beogradu.

Neverovatan promašaj, koji mu je obeležio karijeru.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track