petak, 19. aprila 2024.

Dobar odziv na preglede u seoskim ambulantama

Objavljeno: 5. novembra 2019.
Facebook
Twitter
LinkedIn

VALJEVO- U akciji besplatnih preventivnih pregleda, održanoj pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, u centralnom Domu zdravlja i nekoliko zdravstvenih stanica i ambulanti ukupno je pregledana 131 osoba, od čega 53 bez zdravstvenog osiguranja.  Pogotovo je dobar odziv bio u Kamenici, gde je pregledano 26 ljudi, od toga 20 bez knjižice, u Poćuti 26  i na Stavama 25, gde skoro polovina građana nije imala overenu zdravstvenu knjižicu. U Brankovini je od devet pregledanih čak osam bilo bez zdravstvenog osiguranja.

Inače, u Domu zdravlja u Valjevu pregledana su 32 sugrađanina (četiri bez osiguranja). „Očigledno da je proširenje akcije na seoske ambulante dalo efekta jer znatan broj poljoprivrednika nema zdravstveno osiguranje“, navodi se u saopštenju za javnost Doma zdravlja.

Svi građani prošli su pregled specijaliste opšte medicine ili medicine rada, uz proveru krvnog pritiska. Urađene su 94 glikemije, odnosno merenje nivoa šećera u krvi i 45 snimaka rada srca EKG aparatom. Akcija besplatnih preventivnih pregleda sprovedena je u Domu zdravlja Valjevo, ambulantama u Novom naselju, Domu penzionera i na Petom puku, kao i seoskim ambulantama u Kamenici,  Poćuti, Divcima, Brankovini, Dračiću i Stavama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *