Bamberg i Mornar imaju isti problem

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.11.19. | 13:56

To je neuigranost, ako pitate trenera Barana Mihaila Pavićevića

Vremena za predah nakon trijumfa u derbiju 5. kola ABA lige, meču sa Cedevitom (77:70), za košarkaše Mornara nije bilo. Večeras od 20 sati, Ponos Bara igra četvrti meč sezone u FIBA Ligi šampiona i to u Bambergu protiv istoimenog nemačkog rivala.

Na prvi pogled, doskora evroligaški sastav nije težak rival kao Tenerife ili Nižnji na svom terenu, ali šef stručnog štaba Mihailo Pavićević upozorava da Brose Bamberg ima veoma kvalitetan sastav.
"Ne znam da li su slabiji, ali imaju isti problem kao i mi. Potpuno novu ekipu sastavljenu od osam-devet Amerikanaca. Na prvim utakmicama koje sam gledao, neuigranost je bio najveći problem Brosea. To je skup dobrih individualaca, u čijoj igri preovlađuju akcije jedan na jedan. Tu bi trebalo da tražimo svoju prednost, da budemo pametni i mudri, da kaznimo te njihove ishitrene individualne akcije i postižemo lake poene", rekao je Pavićević.

Izabrane vesti

Iskusni stručnjak ističe da njegov tim čeka sjajna atmosfera.
"Gostovao sam u Bambergu, tamo se igra pred punom dvoranom. Čeka nas podjednako težak meč kao prethodni u Ligi šampiona, ali mi daje nadu poslednja utakmica, odnosno drugo poluvreme protiv Cedevite. Pokazali smo da protiv izuzetno jake ekipe možemo da odigramo vrlo kvalitetno i dođemo do pobede. Taj trijumf je mnogo bitan zbog samopouzdanja, koje nam je neophodno i idemo u dobrom raspoloženju u Bamberg", zaključio je Pavićević.

Barani su izgubili prve tri utakmice i već mnogo kasni za Nimburkom, Tenerifama, Nižnjim i Peristerijem i jasno je da bi ih novi poraz udaljio od osmine finala, bez obzira na to što se u grupnoj fazi igra 14 kola.

Foto: ABA / Mornar / Media Pro


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara