RAZGOVARAO I SA UČENICIMA: Ministar Šarčević obišao škole u Stalaću, Varvarinu, Rekovcu i Batočini
Foto: Ana Paunković

ZADOVOLJAN

RAZGOVARAO I SA UČENICIMA: Ministar Šarčević obišao škole u Stalaću, Varvarinu, Rekovcu i Batočini

Društvo -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je škole u Stalaću, Varvarinu, Rekovcu i Batočini gde je razgovarao o nabavci opreme, projektnoj nastavi i drugim pitanjima.

Osnovna i srednja škola "Jovan Kursula" u Varvarinu je primer kako treba da izgleda školski prostor, bez obzira što su dve škole u istoj zgradi, ali rade veoma kvalitetno o čemu svedoči visoka eksterna ocena. Ministar je obišao nadograđeni deo škole i razgovarao sa učenicima.

"Vidim da pratite sve što je tehnološki bitno za procese u nastavi, kao i u digitalizaciji" istakao je ministar.

Tokom posete osnovnoj školi "Svetozar Marković" u Rekovcu kao i Poljoprivredno veterinarskoj školi ministar je rekao da je zadovoljan onim što video.

"Razgovarali smo o nabavci opreme, jer imamo novu budžetsku liniju iz koje se finansiraju nova računarska oprema", rekao je on.

Ocenio je da je projektna nastava zaživela i dodao da je jednosmenska nastava jedan od prioriteta Ministarstva.

Osnovna škola "Sveti Sava" u selu Badnjevac primer je dobre prakse u realizaciji projekta ,"Obogaćen jednosmenski rad"

Ministar je obišao štandove u dvorištu škole na kome su učenici predstavili šta su naučili o državama sveta i njihovim specifičnostima.

Predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović najavio je da će u rekonstrukciju školskog kompleksa u Badnjevcu biti uloženo oko 80 miliona dinara iz sredstava Kancelarije za javna ulaganja.

Ministar je ocenio da je osnovnoj školi "Vojvoda Prijezd" u Stalaću neophodna rekonstrukcija i da je potrebno da se projekat završi.

"U svim školama u Srbiji važno je da se omoguće isti uslovi za učenje i rad" naglasio je ministar.

Ministar je rekao da će nastaviti da obilazi škole u manjim sredinama kako bi video na koji način su prihvaćene novine i reforme u procesu obrazovanja i vaspitanja, a do sada je posetio oko 80 procenata teritorije Srbije, navodi se u saopštenju Minisarstva.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track