Počeo je retrogradni Merkur u Škorpiji: Nikome se ne piše dobro, ali ova četiri znaka su najviše na udaru

Astrolog: Suzana Ban

05. 11. 2019. u 15:19

Retrogradni hod će trajati do 20. novembra, kada će promeniti pravac i ponovo krenuti u direktan

Почео је ретроградни Меркур у Шкорпији: Никоме се не пише добро, али ова четири знака су највише на удару

Depositphotos

PRE nekoliko dana Merkur je krenuo u svoj retrogradni hod. Iako smo o njegovoj ćudi, tokom ovakvih tranzita, već pisali, snažan uticaj ovakve planetarne konstelacije zaslužuje da se o njoj uvek iznova govori. Pred nama je period zavrzlama, problema, malera i nesporazuma u svakom vidu saobraćaja i komunikacije.

Retrogradni hod će trajati od 31. oktobra do 20. novembra, kada će promeniti pravac i ponovo krenuti u direktan. U astrološkoj praksi, poznato je da olakšanje ne dolazi odmah već tek kada se planeta vrati na prvobitnu tačku s koje je krenula, a to će se dogoditi tek 8. decembra.

Da sve nije baš tako prosto svedoči činjenica da su mnogi od nas u periodu pre njegove promene pravca već osetili neobično pojačanu maleroznost. Problemi u saobraćaju, nesreće, kvarovi kompjutera, telefona, povrede na ulici, svađe i nesporazumi. Razlog ovome je to što je 12. oktobra Merkur stigao na stepen Škorpije do koga će se, u svom narednom retrogradnom hodu, ponovo vratiti. Kada pogledamo sve ovo vidimo da ovaj tranzitni period ima svoj uvod, razradu i kraj. Dakle, sve je počelo 12. oktobra i završiće se tek 8. decembra ove godine.

Šta možemo da očekujemo tokom ovog perioda?

Što se tiče horoskopskih znakova, na udaru su osobe rođene u znaku Škorpije, Bika, Lava i Vodolije. To su znaci koji ovaj tranzit mogu osetiti na svim nivoima: maleri u saobraćaju, problemi s dokumentima, greške u komunikaciji, felerična kupovina, razni nesporazumi. Oprez na ulici, u saobraćaju.

Ostali znaci mogu da očekuju sledeće: Ovan ovo doživljava finansijski, Blizancima slede problemi na radnom mestu, nesporazumi i greške. Raka očekuju zavrzlame u ljubavnim odnosima ili sa decom. Devicu će namučiti dokumenta, Vaga treba da čuva novčanik i novac. Strelcu ovaj tranzit nije naročito nov, on inače ima osobinu da gubi stvari, dakle, oprez na svim nivoima. Jarca očekuju neprijatnosti s prijateljima. Ribama ovaj tranzit nije naročito poseban, jer Merkurov retrogradan hod je umnogome sličan njegovoj simbolici u ovom znaku, pa je tako Ribama ovaj period najmanje neprijatan.

Retrogradan Merkurov hod ne mora biti neprijatan ukoliko ovo vreme iskoristimo za preispitivanje i raščišćavanje nekakvih ličnih uverenja koja su nas mučila. Vreme je da se okrenemo sebi i sagledamo sopstvene resurse. Merkur, planeta razuma i misli, okrenuta unazad, predstavlja naš pogled unutar sebe. Možda je baš pravi trenutak da otkrijemo nešto krucijalno što će nam, u periodu koji dolazi, naročito koristiti. Njegov boravak u Škorpiji ovo pojačava, jer ovo je znak duboke intuicije i pronicljivosti. Dakle, pitajte sebe i dobićete odgovor koji stiže iz najdubljih delova vašeg bića.


BEOGRAD

Osim na ličnom nivou, ovaj tranzit ukazuje na posebnu neobičnost koja će se osetiti i na mestima koje su pod vladavinom Škorpije. Na primer, poznato je da je Beograd grad pod jakim dejstvom ovog znaka, pa je očekivan problem na ulicama, u saobraćaju. Kada govorimo o saobraćaju, na prvom mestu su situacije u kojima neko ide pogrešnim smerom ili u rikverc, naročito na velikim saobraćajnicama kao što su autoputevi, bulevari...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Bice Bolje

05.11.2019. 15:26

kada bi stvarno bilo tako ja bi bio bogat jer uvek mi pise dobitak a ja pucam iz dana u dan izem ti horoskop.

Ruben

05.11.2019. 15:42

Beograd ide natraske i tako i tako. Netrba bu neka spécificna planetarna konstelacija da uziva u budalastini.