Mirović o izborima i mandatu u Pokrajini: Videćemo da li će "uprava kluba znati da me ceni"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je za 021 da je "njegov posao u APV završen", ali da još uvek nije razmišljao da li bi prihvatio još jedan mandat kao čelni čovek Pokrajine.
Mirović o izborima i mandatu u Pokrajini: Videćemo da li će "uprava kluba znati da me ceni"
Foto: 021.rs
Mirović je nakon obilaska radova u Kliničkom centru Vojvodine rekao da će krajem marta biti održani izbori, te da će građani moći da mere da li žele sistemski dobro isplaniranu javnu upravu u zemlji, "ili da se vrati vreme kad smo imali velike pronevere", misleći pre svega na aferu rekonstrukcije novosadske Betanije, o kojoj je istraga u toku.
 
"Setite se i Razvojne banke Vojvodine i takozvanog Fonda za nove tehnologije, Hertelendija i drugih objekata. Nadam se da se to vreme neće vratiti i to više kažem kao građanin jer jednog dana hteo ja ili ne, bićemo korisnici svih ovih objekata", poručio je Mirović u obilasku radova na rekonstrukciji tri klinike, koje finansira Pokrajina. 
 
Na pitanje 021 o eventualnom novom mandatu u Vojvodini, Mirović, koji je i član predsedništva SNS, rekao je da je njegov glavni zadatak po dolasku na vlast 2016. godine bila stabilizacija stanja u APV, te da to "ne vide samo oni koji iz partijskih i političkih razloga to ni ne žele da vide".
 
"Ja sam kao oni treneri u fudbalu - osvojili smo šampionat i videćemo dalje šta će biti. Da li će uprava kluba znati to da ceni ili će me neki novi klub angažovati da i tu rešavam probleme. Prvo smo stabilizovali javne finansije, imaćemo skoro 18 milijardi veći budžet nego na početku mandata i to mi je bio prvi cilj. Drugi cilj je bio da odredimo prioritete koji su bili definisani programom rada Skupštine Vojvodine, a jedan od njih je sveobuhvatna rekonstrukcija zdravstvenog i obrazovnog sistema. Treći cilj je zapošljavanje - mi ćemo do proleća, po evidenciji NSZ, doći na manje od 100.000 nezaposlenih u Vojvodini, a u narednim godinama ćemo polako spustiti nezaposlenost sa devet na sedam odsto", poručio je Mirović za Portal 021.
 
Kako je rekao, kruna rada vlade na čijem je čelu trebalo bi da bude izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine.
 
"Takođe, Vlada Srbije je u predlog budžeta za narednu godinu svrstala i izgradnju Fruškogorskog koridora. Rekao bih da je program koji smo planirali ispunjen u oko 95 odsto planiranog", zaključio je aktuelni predsednik Pokrajinske vlade.
  • 658

    08.11.2019 09:40
    ne lomite mi bagrenje
    Mirovic je obrazovan i kulturan covek i puka je suprotnost profilu SNS zato ne znam sta tu on uopste radi
  • Voja

    07.11.2019 11:30
    Dres
    Možda najbolje da obuče neki dres koji mu bolje pristaje,kao recimo dres Kruševca.Bilo bi dobro da trenira one u svom gradu, a ne da nama vedri i oblači.
  • Brasko

    06.11.2019 16:30
    Jest da ja o naprednjacima mislim sve najgore ali pričate o 0 km puteva. A Banstol. Irig-Ruma, grebenski put na Fruškoj, put preko Zmajevca? Nije se desilo je l' da?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.