Maurisio Poketino
Maurisio Poketino

Poketino ostavio Orijea kod kuće, Son je spreman: Mnogo sam slušao o Marakani, sećamo se Liverpula

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.11.19. | 19:10

Totenhemov trener pred srpskim novinarima

Englezi su insistirali na pitanjima o navodnom rasizmu koje toliko potenciraju svaki put kad putuju na istok Evrope, srpsku javnost najviše je zanimalo da li će Hjong-min Son izaći na megdan Crvenoj zvezdi. Definitivan odgovor nismo dobili, ali Totenhemov šef struke Maurisio Poketino uverava da je sa Korejcom sve u redu, iako je bio vidno uznemiren nakon što je u prvenstvenom sudaru sa Evertonom nehotice polomio nogu Andreu Gomešu.
Svima u Totenhemu nam je žao. I srećni smo što je operacija dobro prošla, nadamo se da će se brzo oporaviti. A što se tiče Sonija, on je OK. Posle tog starta... Sve mu se pomešalo... Emotivan trenutak za sve. Ali sada je sve u redu i spreman je da igra“, otkrio je Poketino na konferenciji za novinare uoči meča četvrtog kola Lige šampiona.

Son je dakle spreman, oporavio se i Hari Kejn, ali Pevci ipak neće biti kompletni u Ljutice Bogdana, pošto je desni bek Serž Orije ostao kod kuće.
To je moja odluka. Imam pravo na to kao trener. Verujem da ćemo imati 11 igrača na terenu i sedam na klupi", odbrusio je Poketino posle nekoliko potpitanja na temu Orijeovog izostanka.

Izabrane vesti

Sigurno je samo da Orijea nije ostavio u Londonu zato što je potcenio crveno-bele. Uprkos pobedi od 5:0 u Londonu. Još se svi sećaju kako je Liverpul pre tačno godinu dana prošao na stadionu “Rajko Mitić“.
Biće ovo nova, drugačija atmosfera za moje igrače. Znamo da je Liverpul ovde izgubio. Veoma poštujemo Crvenu zvezdu. Voleo ih da se pokažemo u pravom svetlu, baš zato što sam mnogo toga čuo o atmosferi na ovom stadionu“, kaže Argentinac.

Na “Marakani“ prvi put, ali u Beogradu je već bio. Istina, preko puta je bio Partizan, a Poketino je tada tek počinjao avanturu na klupi Pevaca. S obzirom na muke koje njegov tim nikako da prebrodi u Premijer ligi pojedinci su čak skloni da poveruju da bi Crvena zvezda mogla da mu označi kraj karijere u Totenhemu, baš kao što je Partizan bio njen početak.
Nadam se da niste u pravu. Imam još tri godine ugovora i voleo bih da ostanem do kraja“, uz osmeh odgovara Poketino.

I za kraj, poslednji put o nekom igraču individualno. Reč je o Kristijanu Eriksenu, uz Kejna i Sona ponajboljeg igrača Pevaca iz poslednjih nekoliko sezona. Ove jeseni ipak ne igra na prepoznatljivom nivou. Jednoglasna ocena je da je povod to što je hteo već ovog leta da ide u Real, ali kako poziv iz Madrida nije ni stigao...
Kristijanova posvećenost nije drugačija nego kada je došao i ja sam zadovoljan. Ponekad se previše gleda koliko neki igrač ima do istoka ugovora. On je bio povređen i zato smo ga odmarali neko vreme, ali zadovoljan sam njim“, miran je Poketino.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara