Vodič za Zvezda - Totenhem: Sve što treba da znate o meču u kom Delije prizivaju reprizu Liverpula!

Može li Zvezda da ponovi čudo?

  • 13
Totenham, Crvena zvezda Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Crvene zvezde čekaju Totenhem u 4. kolu Lige šampiona, u sredu u  21.00 (Arenasport 1), a taj duel može odrediti dalji put u evropskom takmičenju!

Situacija u grupi

Zvezda je treća sa tri boda i sigurno će se pratiti i duel Bajern - Olimpijakos, koji počinje u 18.55. Bavarci su prvi u grupi sa devet bodova, ali su smenili trenera Nika Kovača posle debakla u Bundesligi. Olimpijakos dolazi u nezgodnom trenutku, sigurno će Bajern imati motiv više u šok terapiji, a Totenhem dolazi nakon remija sa Evertonom.

Pevci su izašli iz krize sa 5:0 protiv Crvene zvezde, ali su svesni i da Zvezda ima dva lica u Ligi šampiona kada igra kod kuće i na strani. To je najbolje osetio Liverpul prošle godine, kada je posle laganih 4:0 u Beogradu izgubio sa 2:0.

Svakako, na Marakani se ne bi bunili ni da prođu dalje kao treći u Ligu Evrope, za šta je crveno-belima važno da Olimpijakos ne priredi iznenađenje u Minhenu.

 

Ko će nastupiti?

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ima samo jednu dilemu oko sastava, na konferenciji se bio samo zagonetan po pitanju Gobeljića i Vukanovića, a sa druge strane, postojale su dileme oko spiska putnika za Beograd.

Totenhem je poveo Sona za kog se spekulisalo da li će doći posle loma noge Andreu Gomešu iz Evertona, ali će ipak biti udarna igla Pevaca.  Na raspolaganju Poketinu je i Hari Kejn, pa će najjači tim biti spreman za Zvezdu.

Crvena zvezda, Totenhem Foto: Tanjug/ AP

Ima li karata?

Nije isključeno da opet bude dosta praznih mesta u najskupljim sektorima zapada (paket za Totenhem i Bajern košta 40.000 i 24.000), očekuje se da sever, jug i istok budu popunjeni, ali neće biti put sektor gostujuće ekipe.

Englezi su dobili prema  pravilima UFA 2.500 karata, mogle su da se kupe za 46 funti, ali će doći tek oko 1.000 Engleza.

Međusobni dueli

Sa ekipom Totenhema Crvena zvezda odigrala je do sada tri meča - dvomeč u sezoni 1972/73 i ovosezonski meč u trećem kolu Lige šampiona. Osmina finala Kupa UEFA u sezoni 1972/73 donela je prvi susret u Londonu, 29. novembra 1971. godine i u toj utakmici engleski predstavnik slavio je pobedu od 2:0. Revanš na Marakani se odigrao 13. decembra 1972. kada se okupilo više od 70.000 gledalaca. Beogradski tim je savladao Totenhem rezultatom 1:0 golom Vojina Lazarevića, međutim to nije bilo dovoljno, pa je engleska ekipa nastavila takmičenje.

Poslednji susret desio se 22. oktobra ove godine, kada je vicešampion Evrope pobedio crveno-bele rezultatom 5:0, golovima Sona (2), Kejna (2) i Lamele.

Ko deli pravdu?

Španac Karlos del Sero Grande biće glavni sudija na meču između fudbalera Crvene zvezde i Totenhema u Ligi šampiona. Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" biće za njega druga u karijeri koju će suditi crveno-belima, jer je prošle godine delio pravdu protiv Spartaka iz Trnave (1:1) u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

FK Crvena zvezda - FK Spartak Trnava Foto: Marko Jovanović

Ono po čemu se taj meč možda i najviše pamti je gruba igra sa mnogo faulova koju je dozvolio španski sudija. Gosti su napravili 22 faula, Zvezda duplo manje. Uprkos gruboj igri, Španac je pokazao samo tri žuta kartona, ali je i svirao opravdano penal za crveno-bele, koji je Ben materijalizvao. U sutrašnjem meču pomagaće mu sunarodnici Huan Karlos Huste i Roberto Alonso, dok je četvrti sudija Hose Luis Montero.

Kad igraju omladinci?

U 16 časova, Zvezda će na stadionu FK Voždovac ugostiti Engleze, posle londonskih 9:2. Bio je to bolan meč za crveno-bele talente, koji su u prva dva kola uzeli četiri boda i moraju da se podignu posle debakla.

- Dužni smo našim navijačima i fudbalskoj javnosti da pokažemo da je rezultat u Londonu bio previsok i da to nema veze sa realnim odnosom kvaliteta. Oni su za tu utakmicu spustili četiri prvotimca, a mi smo na individualne greške primali golove. Ono što mogu da obećam, to je da će ova deca sutra dati sve od sebe, da pokažu, po ko zna koji put, da su pravi. Bez obzira na to što nemam veliki fond igrača, verujem u sve fudbalere kojima raspolažem i očekujem da ćemo sutra odigrati dobru utakmicu - poručio je trener Slavoljub Đorđević.

 

Na današnji dan...

Prošle godine, na 6. 11, Crvena zvezda je sa 2:o pobedila Liverpul, sada već prvaka Evrope. Bila je to prvorazredna senzacija za Evropu, za Zvezdu potvrda dugog rada Vladana Milojevića, sada se nešto slično priziva. Datum je dovoljna inspiracija, ali su navijači našli još jedan kuriozitet.

Crvena zvezda je imala prošle godine identičan uvod, izabranicima Vladana Milojevića generalna proba pred duel protiv engleskog tima bila je ekipa Proletera. Godinu dana kasnije istorija se ponavlja. Crveno-beli su prošle sezone savladali tim iz Novog Sada rezultatom 2:0, a i ovog puta utakmica je završena istim rezultatom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki

    6. novembar 2019 | 13:03

    Jači je bio Liverpul pa smo ih dobili što nebi i Totenhaim pao...

  • Delija sever

    6. novembar 2019 | 08:58

    Delije iz unutrasnjosti koji dolazite na utakmicu ne kupujte karte kod vođinih tapkarosa jer ce vas pustiti besplatno pola sata pre pocetka utakmice.Ni pola severa nije prodato a uvalili su pare u koreografiju u koju su se naravno ugradili.Idemo Zvezdo do pobede!!!

  • ⚫⚪

    6. novembar 2019 | 10:58

    Dobiće Partizan Mančestera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA