Застарело ракетно гориво одстрањено из Северне Македоније

СКОПЉЕ: Неколико тона застарелог ракетног горива за противградне ракете и другог експлозивног материала, који је неколико година представљао једно од највећих загађивачких жаришта и опасност за животну средину у Северној Македонији одстрањено је са територије те земље, преноси МИА.
Skoplje Foto Tanjug/Video ilustracija
Фото: Tanjug

За одстранивање отпада, који је био лоциран између скопских села Волково и Ново Село, а у власништву бивше компаније “Теас-Темко”, првобитно је било тражено 850.000 евра.

Међутим, Влада Северне Македоније, наводи се у саопштењу, "организовала је поступак за продају и чишћење терена, у складу са процедурама за управљање и транспорт опасних материјала, без и једног динара трошкова за компанију која је спровела овај поступак".

У планирању и спровођењу овог поступка, како се наводи у саопштењу, македонска влада се руководила заштитом здравља грађана и заштитом животне средине.

Поступак за избор понуде за ове акције спровео је Генерални секретаријат македонске владе, поступајући у складу са владиним закључима усвојеним на 118. седници, у којима се наводи да је прихваћена понуда српске компаније "Трајал".

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести