Ubedljiv trijumf Totenhema u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su na svom stadionu u četvrtom kolu Lige šampiona od ekipe Totenhema sa 4:0. Dva gola postigao je Son, po jednom su strelci bili Lo Selso i Eriksen. Crvena zvezda u narednom meču u elitnom takmičenju dočekuje Bajern.

Crvena zvezda ni u revanši nije uspela da izbegne ubedljiv poraz od ekipe Totenhema.

Engleska ekipa upisala je bitnu pobedu za izlazak iz krize, kao i povećanja šansi za prolazak u narednu fazu takmičenja.

Nakon što u uvodnih 20 minuta igre nije bilo većih opasnosti pred oba gola, Crvena zvezda prva je pripretila i to veoma ozbiljno. Pavkov je izbio u situaciju jedan na jedan sa golmanom gostiju Gazanigom, ali mu je ovaj odbranio šut.

Igrao se 34. minut, kada je Totenhem kaznio grešku Jovančića na sredini terena. Kontra gostiju donela je prvo stativu Kejna, potom prečku Sona, da bi nakon odbitka Lo Selso postigao gol.

Veoma slična situacija odvila se desetak minuta kasnije na drugoj strani. La Para je pogodio stativu, lopta od Sisoka pogađa prečku, ali ono što je Totenhemu pošlo za nogom, Zvezdi nije, pa do izjednačenja nije došlo.

U drugom poluvremenu Totenhem je imao potpunu kontrolu poseda, stvarao šanse i postizao golove.

U razmaku od četiri minuta, Son je dva puta tresao mrežu gola na kome brani Borjan.

Prvo ga je sjajno uposlio Dele Ali u kontri u 57. minutu, da bi u 61. to uradio i Rouz. Korejac je u obe situacije pokazao sjajnu završnicu.

Igra Crvene zvezde u potpunosti se raspala od tog momenta, a do kraja meča viđen je još jedan gol. 

Eriksen je u 86. minutu iskoristio prodor Sesenjona, uspeo da se okrene i postavi konačnih 4:0.

Utakmicu su obeležile i povrede Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija, pa će Zvezda imati kadrovskih problema u narednom meču. 

Nakon četiri odigrana susreta u Grupi B, Bajern je obezbedio nokaut fazu 12 osvojenih bodova, Totenhem je drugi na tabeli sa sedam, Crvena zvezda je treća sa tri osvojena boda, dok je Olimpijakos četvrtoplasirani sa jednim bodom.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje minhenski Bajern, dok Olimpijakos ide u London na megdan sa Totenhemom. 

Ovako je protekao meč:

22.51 – Kraj meča, Totenhem je slavio na gostovanju u Beogradu sa 4:0.

22.44 – GOL! Eriksen u 86. minutu postiže četvrti gol za englesku ekipu. Prodor Sesenjona po levoj strani, lopta ide u šesnaesterac Zvezde, a tamo Eriksen stiže da je prihvati, okrene se i savlada golmana domaće ekipe.

22.38 – Milan Pavkov ne može da nastavi meč zbog povrede leve noge pri doskoku. Crvena zvezda će poslednjih desetak minuta odigrati sa igračem manje, jer je trener Milojević izvršio sve tri izmene.

22.19 – GOL! Totenhem vodi od 61. minuta sa 3:0, ponovo gol postiže Son. Sjajan napad gostiju, mat u tri poteza , Kejn za Rouza, ovaj na drugu stativu za Sona, kojem nije bilo teško da smesti loptu u mrežu.

22.18 – Pavkov oprobava udarac sa distance, Gazaniga dobro postavljen.

22.17 – GOL! Son postiže gol u 57. minutu za prednost Totenhema od 2:0. Ponovo kazna za grešku Zvezde, odlična kontra gostiju, Dele Ali je uposlio Sona na levoj strani, a ovaj je veoma snažnim udarcem matirao Borjana.

22.07 – Nova opasnost pred golom Totenhema, Garsija je oduzeo loptu na protivničkoj polovini, uposlio Pavkova koji se nameštao na udarac, ali se predomislio i pogrešio pokušavši da uposli Marina na levoj strani.

22.05 – Nastavljen je meč, Žander ulazi u igru u redovima Zvezde umesto Gobeljića.

21.47 – Završeno je prvo poluvreme, nakon 45 minuta, Totenhem vodi sa 1:0, golom Lo Selsa u 34. minutu.

21.44 – Koliko je Zvezda bila blizu pogotka u 44. minutu. Van La Para je šutirao sa desne strane, pogodio stativu, lopta se odbila potom od Sisoka i pogodila prečku gola na kom brani Gazaniga. Iz veoma slične situacije Totenhem je postigao gol, Zvezda nije imala tu sreću.

21.34 – GOL! Lo Selso dovodi goste u vođstvo u 34. minutu meča. Kakva gužva i konfuzija u šesnaestercu Zvezde.  Jovančić je izgubio loptu na polovini terena i otvorio kontru Totenhema. Usledila je stativa Kejna, prečka Sona, nekoliko izblokiranih udaraca na gol liniji, da bi se lopta odbila do Lo Selsa, koji je nekako uspeo da je pošalje u mrežu Zvezde.

21.30 – Prvi žuti karton na meču zaradio je Erik Dajer u 30. minutu, zbog korišćenja ruku u vazdušnom duelu sa Pavkovim.

21.23 – Sjajna prilika za Crvenu zvezdu u 23. minutu meča. Van La Para je uposlio Milana Pavkova, koji je izbio u situaciju jedna na jedan sa golmanom gostiju, ali je u tom duelu Gazaniga izašao kao pobednik.

21.21 – Bez većih prilika u prvih 20 minuta meča, Totenhem ima znatno veći posed, ali za sada bez konkretnije prilike. Kejnov šut završio je u spoljnom delu mreže, dok je Son sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola Borjana.

21.13 – Prvu opasnost pred golom Zvezde proizveo je Kejn, kada ga je uposlio Son. Engleski napadač pogađa spoljni deo mreže.

21.00 – Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

20.45 – U drugom duelu Grupe B minhenski Bajern savladao je na svom stadionu ekipu Olimpijakosa sa 2:0.

19.55 – Poznati su sastavi timova:

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Milunović, Degenek, Gobeljić, Petrović, Jovančić, Garsija, La Para, Marin, Pavkov.

Totenhem: Gazaniga, Rouz, Fojt, Sančez, Dajer, Sisoko, Ndombele, Lo Selso, Son, Ali, Kejn.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво