Prilika igrača Partizana da jednog dana kažu: Eh, kako sam ja tog novembra 2019. na Old Trafordu ...

M. Blažić

07. 11. 2019. u 08:05

Čeka nas taj čuveni stadion, njihov pritisak i ako ga izdržimo u poluvremenu, onda imamo šansu, rekao je Savo Milošević

Прилика играча Партизана да једног дана кажу: Ех, како сам ја тог новембра 2019. на Олд Трафорду ...

Filip Stevanović, Strahinja i Lazar Pavlović foto: FK Partizan

Od specijalnog izveštača iz Mnačestera

MNOGO generacija fudbalera Partizana je kroz istoriju igralo utakmice slične veličine, u ambijentu nalik ovom koji čeka Miloševićeve pulene, ali samo još jedna, ona iz 1966, može da se pohvali da je ostvarila dečačke snove baš na "Teatru snova".


Lepa java i produžetak evropskog sna ili drastično otežan finiš grupne faze, pokazaće 90 minuta protiv Mančester junajteda (21.00 - RTS 1, Arena 1), ali bez obzira na ishod, karijere Sadika, Asana i ostalih biće "pečatirane" i samim izlaskom na travnatu podlogu hrama evropskog fudbala.


- Bilo bi dobro kada bismo mogli da ponovimo partiju iz Beograda i ako je moguće odigramo još pet, deset odsto bolje. Na toj utakmici smo bili impresionirani prvih 20 minuta, tako da sada očekujem mnogo bolji ulazak u utakmicu - smatra Partizanov strateg Savo Milošević.


Svestan je Milošević da će se u četvrtak, za razliku od beogradskog meča, Mančester mnogo više pitati.


- Kao i svuda na svetu, domaća ekipa ima određenu prednost pred svojim navijačima, na to ćemo morati da se adaptiramo što je bolje moguće. Čeka nas taj čuveni stadion, njihov pritisak i ako ga izdržimo u poluvremenu, onda ćemo imati šansu. Ne znam u kom će sastavu oni zaigrati, ali verujem da će od prvog minuta u timu biti još neki igrač više iz standardne postave u odnosu na Beograd.


Ono što svakako nije olakšavajuća okolnost je to što Mančesteru ne ide dobro u Premijer ligi.


- Siguran sam da Ligu Evrope vide kao priliku za iskupljenje za neke slabije rezultate u prvenstvu, barem bih ja razmišljao na taj način. Bez obzira na sve to neće menjati ništa u našem pristupu i fudbalskoj filozofiji. Planiram da igramo ofanzivno, drugačije ne znamo - zaključio je Milošević, uz napomenu da kao igrač nije imao pozitivna iskustva na jednom od najpoznatijih svetskih stadiona.


Sve je, dakle, spremno za najveću utakmicu u karijerama svih kojima Savo Milošević ukaže priliku. Priliku da unucima jednog dana kažu: Eh, kako sam ja tog novembra 2019. na "Old Trafordu"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije