Kampanja „Čitajmo zajedno“: Arno Gujon kupio knjige Branka Ćopića

D.L.

07. 11. 2019. u 15:50

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković je istakla važnost učešća svakog građanina u ovoj kampanji, jer svako ko kupi za sebe određeni naslov odabranih edicija Zavoda za udžbenike ujedno je kupio taj naslov i za još nekog

Кампања „Читајмо заједно“: Арно Гујон купио књиге Бранка Ћопића

Tanja Đaković i Arno Gujon Foto D. L.

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković je istakla važnost učešća svakog građanina u ovoj kampanji, jer svako ko kupi za sebe određeni naslov odabranih edicija Zavoda za udžbenike ujedno je kupio taj naslov i za još nekog.

Knjige prikupljene u ovogodišnjoj kampanji biće poklonjene novoformiranoj biblioteci u Stanarima, dok će za Udruženje „4 plus“ biti nabavljene lektire i dečije knjige kako bi se i na taj način olakšalo roditeljima.

Kampanja „Čitajmo zajedno“ pokrenuta je 2017. godine i predviđa da za svaku uloženu marku građana u kupovinu knjiga iz odabranih edicija Zavoda za udžbenike, Ministarstvo se obavezuje da će uložiti isto toliko u njihov otkup i tako ove knjige učiniti dostupnim građanima tamo gde je najpotrebnije.

Povodom pomenute kampanje „Čitajmo zajedno“, pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković i francuski humanista Arno Gujon posetili su danas knjižaru Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo u Banjoj Luci.

Ovom prilikom Arno Gujon kupio je knjige Branka Ćopića i na taj način podržao kampanju „Čitajmo zajedno“ Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Gujon je izrazio podršku ovoj kampanji jer podstiče kulturu čitanja, bogati bibliotečke fondove i pomaže izdavaštvo, a ujedno doprinosi očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma, podrškom domaćim autorima koji pišu na srpskom jeziku i ćirilici.

Arno Gujon boravi u Banjoj Luci u okviru kampanje „Karavan kulture govora“ koja se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije