SAVO JE STARI SOLSKJEROV DŽELAT! Engleski mediji smenjuju Norvežanina, a pravi otkaz mogao bi da dobije posle utakmice sa Partizanom na Old Trafordu!
Foto: Starsport©

na zelenoj grani!

SAVO JE STARI SOLSKJEROV DŽELAT! Engleski mediji smenjuju Norvežanina, a pravi otkaz mogao bi da dobije posle utakmice sa Partizanom na Old Trafordu!

Fudbal -

Savo Milošević je već jednom u karijeri uspeo da dovede Ole Gunara Solskjera do očajanja, a večeras bi na Old Trafordu mogao da ga dovede i do otkaza!

Dva mlada stručnjaka, nekada vrhunski špic igrači, sastali su se jedan protiv drugoga na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Liježu i tada je prelepim golom Miloševića selekcija SR Jugoslavije praktično eliminisala Norvešku iz daljeg toka takmičenja.

Od tog centaršuta Drulovića i "štikle" Miloševića u 8. minutu, koja je presudila izuzetnoj generaciji norveškog fudbala, Skandinavci se više nisu kvalifikovali na velike turnire, a Solskjerova zvezda počela je lagano da gubi sjaj.

Da li trener Partizana po drugi put u svojoj karijeri može da zagorča život velikog rivala?

Prema pisanju britanskih medija da se zaključiti da ga od novog šoka za Norvežanina deli dobar rezultat na Old Trafordu, a to znači i remi, jer u u vođstvu "crvenih đavola" sve manje nerava imaju za svog menadžera i igru njegove ekipe. Zato se množe naslednici, mada se predlog čuvenog Fabija Kapela čini najlogičniji - Masimo Alegri.

Bivši trener Milana i Juventusa već godinama uči engleski, svestan da će ga posao odvući jednog dana na ostrvo, a njegov stariji kolega Kapelo, smatra da je taj dan veoma blizu:

- Rad u Engleskoj je uzbudljiv i to iskustvo te čini bogatijim. Da sam Alegri ne bih razmišljao. Izabrao bih Englesku, otišao bih u Mančester ... Savo Milošević vs Ole Gunar Solskjer 1 - 2- 2 Gol razlika - 1:2 Premijer liga, 1996. godina

Aston Vila - Mančester junajted 0:0 /Savo žuti karton- Solskejer zamenjen u poluvremenu/ Premijer liga, 1997. godina

Mančester junajteda - Aston Vila 0:0 /Savo 90 minuta u igri - Solskjer 68 min/ Premijer liga, 1997. godina

Mančester junajted - Aston Vila 1:0 /Gol Gigs 52. min, Solskjer 90 minuta - Savo 70 minuta, žuti) Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji, 2000. godina

Norveška - Jugoslavija 0:1

/Gol Milošević 8. minut - Ole Gunar Solskjer 90 minuta) Liga Evrope, 2019. godina

Partizan - Mančester junajted 0:1

/Marsijal 43 p/

Kurir sport / Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track