PSŽ kao beton, Bajern mašina: Parižani jedini nisu primili gol u Ligi šampiona, Bavarci najefikasniji sa 15 pogodaka

B. Antić

07. 11. 2019. u 22:30

Bez obzira na statistiku, kladionice predviđaju finale Siti - Liverpul

ПСЖ као бетон, Бајерн машина: Парижани једини нису примили гол у Лиги шампиона, Баварци најефикаснији са 15 погодака

Levandovski i Pavar na meču sa Olimpijakosom Foto AP

PLASMAN u nokaut fazu Lige šampiona posle 360 minuta igre proslavili su Bajern, PSŽ i Juventus, s tim što se Parižani i Bavarci mogu pohvaliti nekim malim rekordima. Francuski prvak je tako jedini tim od 32 učesnika grupne faze koji nije primio gol za četiri kola, dok je minhenski velikan, koji je u grupi sa Crvenom zvezdom, najefikasniji sa 15 pogodaka.

Neobičan je podatak da su se "sveci" istakli "beton odbranom" (10:0 gol-razlika), a ne rešetanjem rivala, budući da imaju četiri špica ekstraklase, Kilijana Mbapea, Nejmara, Maura Ikardija i Edinsona Kavanija.

RAMZI: RONALDO, IZVINI ZA GOL VEZISTA Aron Ramzi, koji je postigao vodeći gol za Juventus u trijumfu nad moskovskom Lokomotivom (2:1), izvinio se saigraču Kristijanu Ronaldo posle meča što je zatresao mrežu. Problem je nastao pošto je lopta koju je šutnuo Portugalac lagano prelazila gol-liniju, a onda je vezista iz Velsa ćušnuo samo da potvrdi pogodak. - Učinilo mi se da će golman možda stići da izbaci loptu i reagovao sam instinktivno. Zbog toga sam uputio izvinjenje Ronaldu - priznao je Ramzi.

- Srećan sam što nismo primili nijedan pogodak - kaže trener PSŽ Tomas Tuhel. - To pokazuje da smo stabilni kao ekipa i da smo dobro izbalansirani. Za napad nikada ne brinem, tu smo uvek dobri.

A u ofanzivi, ove sezone su najviše pokazali fudbaleri Bajerna, koji su 15 puta savladali golmane srpskog predstavnika, Olimpijakosa (preksinoć 2:0) i Totenhema. Prednjačio je Poljak Robert Levandovski, koji je sa šest pogodaka drugi na listi strelaca, korak iza vodećeg Norvežanina iz Salcburga Erlinga Halanda (sedam).

- Bitno je da smo pobedili Olimpijakos, ali važna je i činjenica da smo dominirali tokom cele utakmice - rekao je napadač Bajerna Levandovski. - Misli sada brzo okrećemo ka derbiju u Bundesligi sa Borusijom Dortmund. Ligu šampiona zasad ostavljamo po strani.

Bez obzira na statističke podatke o golovima, svetske kladionice procenjuju da su finalu 30. maja 2020. u Turskoj najbliži engleski premijerligaši, Mančester siti (4,00 kvota za pehar) i Liverpul (6,50). Tek onda dolazi na red Barselona (7,00), a dalje slede Pari Sen Žermen (8,00), Bajern (9,00), Juventus (11,00), Real (17,00)...

Tako stoji stvar sa favoritima, a s druge strane, sedam je klubova koji još ne znaju za trijumf, uz napomenu da ih pet ima samo bod: Olimpijakos, debitant Atalanta, Galatasaraj, Genk i Lil. Verovatno su najtužniji u redovima turskog velikana, jer su doveli letos nekoliko skupih igrača, među kojima je i Radamel Falkao, a još nisu našli put do protivničke mreže (gol-razlika 0:8). Najviše pogodaka je primila Crvena zvezda (13), a tu su odmah i Atalanta i Genk (po 12).

HRVATI LjUTI NA BRIHA I VAR

NEMAC Feliks Brih, koji je oštetio Srbiju na SP zbog nedosuđenog penala u meču protiv Švajcarske, našao se i na meti Hrvata. Svi u Dinamu su ogorčeni što je u sedmom minutu nadoknade praktično poklonio penal Šahtjoru, iz koga je klub izjednačio na 3:3, s tim što nije hteo da koristi VAR.

- VAR je cirkus koji ubija emocije u fudbalu. A kad su ga već uveli, zašto ga onda ne koriste? Ja sam apsolutno protiv VAR i smatram da bi trebalo da se ukine - rekao je Nenad Bjelica, trener Dinama.


OSMINA FINALA

PSŽ (Grupa A)

Bajern (Grupa B)

Juventus (Grupa D)

LISTE STRELACA

7 - Haland (Salcburg)

6 - Levandovski (Bajern)

5 - Son (Totenhem)

5 - Sterling (M. siti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

deda

07.11.2019. 23:40

Netreba VAR da se ukine vec sudije koje nepostuju pravila treba kaznjavanjem zabrane sudjenja i to za uvek.