Mančester junajted savladao Partizan u Grupi L Lige Evrope – 3:0 1Foto: FoNet/AP

Partizan je nastavio tamo gde je Crvena zvezda stala dan ranije, čime se potvrdilo da su klubovi iz Premijer lige ipak svetlosnim godinama daleko od najjačih srpskih Superligaša.

Crno-beli su na “Old Trafordu” glatko izgubili od Mančester junajteda – 0:3 u četvrtom kolu Grupe L Lige Evrope.

Grinvud, Rašford i Marsijal pokazali su sve slabosti odbrane “parnog valjka”, ali i klasu u odnosu na napadače “crno-belih” koji su u većini situacija delovali nemoćno na suprotnoj strani terena.

Pokušao je Savo Milošević da napadne “crvene đavole”, ali se na pokušaju sve i završilo, pošto je Junajted očigledno ovaj meč shvatio ozbiljno u nameri da završi posao u Ligi Evrope i do kraja jeseni pažnju usmeri na Premijer ligu u kojoj juri debeo zaostatak u odnosu na glavne rivale.

Da neće biti šale na “Old Trafordu” videlo se odmah na startu po sastavu koji je izveo menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer, pošto je na teren poslao najjači mogući tim koji trenutno ima na raspolaganju. Delovala su dva tima ujednačeno u prva četiri minuta, u koja su se već dva puta zatresle mreže. Međutim, gol Marsijala na jednoj i pogodak Sadika na drugoj strani opravdano su poništeni zbog ofsajda.

Snovi Partizana počeli su da se već u 22. minutu pretvaraju u košmar na “Teatru snova”, kako se još naziva “Old Traford” među navijačima “đavola”. Rašford jednim potezom izigrao celu odbranu crno-belih i poslao loptu Grinvudu na koga je Urošević potpuno zaboravio – 1:0.

Nisu se još navijači Partizana ni vratili k sebi posle jeftino primljenog prvog gola, a već je Stojković drugi put morao da vadi loptu iz svoje mreže.

Urošević i Šćekić u 33. minutu nisu umeli da iznesu loptu ka sredini terena, što je bio poklon koji je Marsijal umeo da iskoristi – 2:0. Od trenutka bilo je potpuno jasno da čuda na “Old Trafordu” neće biti, a da će za srpski klub biti uspeh ukoliko kojim slučajem bude prvi koji je ove godine u Ligi Evrope zatresao mrežu Junajtedu.

Međutim, nije imao Partizan ni snage ni znanja ni u drugom poluvremenu. Već u 49. minutu Rašford je zakucao loptu pod prečku Stojkovića – 3:0 i tako ostatak meča uveo u mirne vode.

Junajted se zadovoljio visokim vođstvom, ublažio presing na sredini terena, a Partizan je uprkos prostoru za napad završavao sve svoje akcije pre ulaska u kazneni prostor domaćih. S obzriom na to da od Astane nije bilo juče vajde da zaustavi AZ Alkmar, sva je prilika da će Partizan učešće u Ligi Evrope završiti na trećem mestu.

U sezoni u kojoj je malo ko verovao da se osvajač Kupa Srbije sa novim trenerom Savom Miloševićem uopšte može dokopati grupne faze evropskog takmičenja, ne može se reći da je sve što je viđeno ove jeseni neuspeh.

Mančester junajted je kao klub iz Premijer lige očigledno druga dimenzija, ma ustvari druga galaksija u odnosu na bilo koji srpski klub, pa samim tim i Partizan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari