Најновије

ПРЕДСЕДНИК ЦРНОГОРСКОГ АТЛАНСКОГ САВЕЗА УПОЗОРИО БРИСЕЛ: Кина и Русија се активирају на Балкану! Преиспитајте одлуку о уласку у ЕУ!

Председник Атланског савеза Црне Горе Саво Кентера оценио је да ће се после потеза Европске уније да не отвори преговоре са Скопљем и Тираном Русија и Кина активирати на овим просторима и да ће зато Брисел морати да преиспита своје одлуке.

Председник Атланског савеза Црне Горе Саво Кентера (Фото: јутјуб)

Он је за Нову М рекао да је уместо охрабрења, из ЕУ за Западни Балкан стигло непријатно изненађење и да иако је пре свега упућено Северној Македонији и Албанији, негативне поруке одразиће се на комплетан регион.

"Сви у ЕУ врло добро схватају да уколико ЦГ, Албанија, Македонија, сутра све земље региона не постану чланице ЕУ, да ће неко други преузети овај регион и њима није то у интересу. Али као да неко у ЕУ не зна шта се овде заправо дешава, колико је озбиљна ситуација на терену и да други врло битни играчи попут Кине и Русије неће седети скрштених руку већ да ће уграбити овај терен за себе и искористити ту прилику", оценио је Кентера.

Према његовим речима, ко год мисли да ће Русија седети скрштених руку и да неће покушати да наметне свој утицај, тај живи у великој заблуди.

"Ево у Македонији, њима су избори у априлу, они су већ почели да буду активни у Македонији, дакле имали сте вест која је преплавила регион кад су сви пренели да је премијер Заев поднео оставку. То није дошло тек тако, неко је стајао иза тога", тврди Кентера, ддоајући да ће таквих ситуација бити све више.

Он верује да ће европске институције преиспитати своје одлуке.

"Заиста верујем да би то требало да се деси, јер ако се не деси доћи ћемо у ружну ситуацију - да после напретка који је постигнут све земље у региону крену опет у једном нежељеном правцу и да почну да се дешавају ствари као пре 10,20 година , а то никоме није у интересу", истакао је Кентера.

Он додаје и да у сваком случају Црна Гора треба да настави са реформама и да ситацију у земљи, која подразумјева јачу владавину права, борбу против организованом криминала и корупције, среди због себе, а онда ће, каже, датуми постати небитни.

Русија и Евроазијска унија Србији нуде милијарде! Више о томе прочитајте ОВДЕ!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА