“Šta bi tek Slobodan Milošević trebalo da kaže?“ Ovako je Petrući odgovarao uvređenim političarima

Novosti Online/M. Ć.

09. 11. 2019. u 17:08

Veliki broj radijskih emisija, kasnije i pozorišnih predstava, doneo je i brojne anegdote, a Petrući se posebno seća momenata kada su ih uživo gledali političari koje su "peckali"

“Шта би тек Слободан Милошевић требало да каже?“ Овако је Петрући одговарао увређеним политичарима

Foto: Printscreen Youtube

Genijalni komičar i glumac Branislav Petrušević Petrući (64) preminuo je danas. Tokom duge karijere na meti njegovih fora, posebno na nastupima u Indeksovom radio pozorištu, našli su se se brojni političari, a neki nisu baš bili srećni zbog toga.

Pročitajte još: Popularni Bićko zatečen smrću Petrućija: Teško je saznati da je otišao neko sa kim si proveo veći deo života

Veliki broj radijskih emisija, kasnije i pozorišnih predstava, doneo je i brojne anegdote, a Petrući se posebno seća momenata kada su ih uživo gledali političari koje su "peckali".

- Neki su dolazili i iza scene da nas vide posle predstave – pričao je za naš list Petrušević. - Bilo je i zamerki. Recimo, Božidar Đelić kaže "nije baš tačno ono za desetak miliona evra".

Pročitajte još: "Mislila sam da se šali, umro je za 10 sekundi": Ispovest Petrućijeve žene kojoj je glumac preminuo na rukama

- Radili smo predstave do zime u Domu sindikata, uz Niš, Novi Sad, a onda smo odlazili na Kopaonik, gde je dosta ljudi bilo na skijanju. Jedne godine dođe tamo sa svitom tadašnji premijer Milan Panić i seda u prvi red. Ja igram njega sa onim čuvenim "razgovarajmo o miru, razgovarajmo o skidanju sankcija." Posle predstave dođe Panić i kaže: "Vas bi Indijanci tužili zbog ovog što radite." Meni je rekao: "Vi ste me poprskali." Rekoh - šta bi tek Slobodan Milošević trebalo da kaže? (smeh).



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije