≫ 

"Čudovište" od deteta preti Srbiji: Najbolji napadač Evrope stoji Orlovima na putu za EURO u baražu!

I rezervna opcija našoj reprezentaciji neće biti ni malo laka, jer Norveška u svojim redovima ima fudbalsko čudo

  • 17
Erling Haland, FK Red Bul Salcburg, fudbalska reprezentacija Norveške Foto: Guliver/Andreas Schaad/Bongarts/Getty Images

Srbiju čekaju poslednje dve utakmice kvalifikacija za EURO 2020. godine, u kojima ništa više ne zavisi od izabranika Ljubiše Tumbaković, tako da Orlovi pravu šansu imaju u baražu, gde ih najverovatnije čeka Norveška. Ali ni tu neće biti ni malo lako, jer Norvežani u svojim redovima imaju Erlinga Halanda, trenutno možda i najboljeg napadača Evrope.

Orlovi će se okupiti u Staroj Pazovi u ponedeljak, gde će od 18 časova imati i trening, u sklopu priprema za mečeve protiv Luksemburga (14. novembar 20.45) i Ukrajine (17. novembar 15.00), ali će više osluškivati dešavanja sa utakmica Portugalije, koja igra protiv Litvanije i Luksemburga, jer nam je neophodan kiks aktuelnih prvaka Evrope na jednom od ta dva meča.

Pošto je teško očekivati da Portugalija može da kiksne protiv autsajdera kakvi su Litvanija i Luksemburg, najrealnije šanse su u baražu Lige nacija, gde naš tim najverovatnije očekuje duel sa Norveškom.

Iako mnogi veruju da je tu naša prava šansa i da smo protiv Norveške favoriti, to može da bude mač sa dve oštrice. Naročito kada imamo na umu da u našem timu postoje ponovo neke nesuglasice na relaciji selektor i neki igrači (Luka Jović).

Luka Jović Luka Jović drugi put uzastopno nije na spisku reprezentacije; Foto: MN Press

Norvežani sa mnogo optimizma očekuju poslednje mečeve utakmica kvalifikacija, gde su apsolutni favoriti za dve pobede protiv Farskih Ostrva i Malte, ali gotovo da su izgubili svaku šansu za direktan plasman kroz kvalifikacije, jer moraju da se nadaju kiksu Šveđana protiv Farskih Ostrva.

Međutim, imaju dve utakmice da se uigraju za duel protiv Srbije, na kome će imati ubojito oružje - Erlinga Halanda, fudbalera Red Bul Salcburga, koji je proteklog vikenda postigao svoj šesti het-trik ove sezone. Sa tri gola protiv Volfsbergera, gde je Salcburg slavio sa 3:0 i učvrstio je svoj tim na prvom mestu austrijske lige i dobro raspoložen dolazi na reprezentativno okupljanje.

Jedan gol postigao je i petom:

Ove sezone je Haland postigao neverovatnih 26 golova na 18 mečeva u svim takmičenjima i trenutno je najbolji strelac Lige šampiona sa 7 golova.

U julu je napunio 19 godina, a već je ušao u istoriju, jer je na debiju u elitnom rangu postigao tri gola i tako postao najmlađi igrač u istoriji kojem je to uspelo, pretekavši Raula i Runija.

Najavio je velika dela nekoliko meseci ranije, kada je na Mundijalitu postigao 9 golova u pobedi mlade reprezentacije Norveške nad Hondurasom od 12:0.

Salcburg ga je doveo iz Moldea za 5 miliona evra u januaru, a već danas mnogi procenjuju da su evropski velikani spremni da izdvoje i stotinu miliona evra za supertalentovanog napadača.

Erling Braut Haland Erling Haland slavi gol za Salcburg u Ligi šampiona; Foto: Tanjug/AP

Mančester junajted je svim silama pokušavao da ga dovede i to preko sadašnjeg menadžera, a tadašnjeg skauta Ole Gunara Solskjera, koji je preporučivao Halanda Crvenim đavolima.

Međutim, Haland je veliki navijač lokalnog rivala Lidsa, ali i sin bivšeg igrača Mančester Sitija - Alf Inge Halanda, kome je legenda Junajteda, Roj Kin, uništio karijeru pogibeljnim startom. To je uticalo da njegov izbor bude Red Bul Salcburg, i sudeći po razvoju situacije i njegove karijere - napravio je pun pogodak.

Srbiji ostaje samo da se nada da do 26. marta, kada je na programu baraž duel plej-ofa Lige Nacija Haland neće biti u ovako ubitačnoj formi. U suprotnom, prolaz na EURO 2020. biće pakleno težak.

Pogledajte sve njegove golove do sada:

Video: Mitrović o šansama Srbije u finišu kvalifikacija za EURO 2020

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deda Đoka

    11. novembar 2019 | 14:11

    Važno je da mi imamo Sofiju Milošević. Ona delje redom naše fudbalere i sprema ih kondiciono.

  • Srpski fudbal = hahaha

    11. novembar 2019 | 13:23

    Bolje da se ne plasiramo na prvenstvo, da bi izbegli potencijalne blamove kojih uvek ima, a i da možemo da opušteno gledamo fudbal bez neke nervoze i stresa.

  • Baster

    11. novembar 2019 | 14:07

    On je stvarno dobar ali prvo mora od odbrane i veznjaka da dobije loptu. Ne kreće on od svog šesnaesterca pa vozi loptu do naseg gola.. Ako ga je tesko sacuvati,napadnite ih pa neka se oni celu utakmicu bore sa našim Mitrovićem,Tadićem..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA