Zoran Tošić
FK Partizan
Zoran Tošić

FK Partizan

Zoran Tošić, Foto: FK Partizan

Gotovo nedelju dana je prošlo od gostovanja Partizana na „Old Trafordu“, a meč sa Mančester junajtedom (0:3) još je u glavama fudbalera crno-belih. 

PROČITAJTE JOŠ:

Iskusni Zoran Tošić, koji je tokom karijere bio član slavnog engleskog kluba, ne može da prežali što se on i njegovi saigrači na Ostrvu nisu predstavili u boljem izdanju.

- Slažem se s konstatacijom da smo bili stegnuti i impresionirani ambijentom na „Old Trafordu“. Zbog toga sam malo ljut, jer znam da možemo mnogo bolje od onoga što smo uradili - kaže Tošić.

Nekadašnji „đavo“ dodaje:

- Naravno, niko nije očekivao da neko predribla trojicu protivničkih igrača, dvojici probaci loptu kroz noge i onda postigne gol, već je trebalo da budemo opušteni, da igramo onako kako umemo. To je nešto što dolazi s godinama i veoma je važno što je ova generacija imala iskustvo igranja protiv tako velikog tima. Oni jesu mnogo viši nivo od nas, s tim se slažem, ali smo mi morali da budemo bolji.

Ponovo u igri za titulu

Pobedom nad ekipom Inđije (3:0) i kiksom Crvene zvezde u Ivanjici protiv Javora (1:1) crno-beli su smanjili prednost lidera na tabeli Superlige, ali razlika i dalje iznosi velikih osam bodova.

- Zvezda je kisnula, smanjili smo zaostatak, što je vrlo dobro. Mi se ne predajemo. Učinićemo ponovo prvenstvo zanimljivim - smatra on.

Po svemu prikazanom ove sezone u Ligi Evrope, osvajač Kupa je zaslužio da na svom kontu ima više od trenutno četiri osvojena boda, ali je upravo to neiskustvo uticalo da u finiš grupne faze uđu s bodovnim zaostatkom za Mančester junajtedom (10 bodova) i AZ Alkmarom (8).

- Ispostavlja se da će cela polusezona stati u tu utakmicu protiv AZ Alkmara, koja je na programu 28. novembra u Holandiji. To je ozbiljan tim, videli smo to u meču u Humskoj, ali je evidentno i po rezultatima u domaćem šampionatu. Međutim, mi verujemo da u tih 90 minuta možemo da ostvarimo pozitivan rezultat i obezbedimo plasman u nokaut fazu Lige Evrope. Zaista smatram da po kvalitetu to zaslužujemo - kaže Tošić.

 

BONUS VIDEO

Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana