Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 12. 11. 2019.

| Društvo

Pirotski lekari odustali od najavljenog štrajka

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Radio S oficijalna radio stanica pirotske bolnice
Štrajk odložen na neodređeno; foto: pibolnica.rs

Štrajk dela zaposlenih u pirotskoj Opštoj bolnici koji je bio najavljen za danas odložen je. U štrajkačkom odboru kažu da su odlučili da daju još vremena nadležnima da reše njihov problem sa direktorom Goranom Petrovićem, ali kako novinari Južnih vesti saznaju od izvora iz pirotske Bolnice, štrajkački odbor i sindikati su podlegli pritisku predstavnika Ministarstva zdravlja.

Deo zaposlenih odustao je i od jednočasovne obustave rada, koje su na snazi bile od 1. novembra, a koja je već bila prekinuta na jedan dan zbog dolaska državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja Berislava Vekića.

Suspendovani anesteziolog Milan Živić kaže da je štrajkački odbor doneo odluku da se štajk odloži.

Štrajkački odbor nije želeo da nezadovoljstvo naroda zbog otvaranje deonice auto-puta od Niša do bugarske granice, kao i svečanost državnog praznika umanji nezadovoljstvom zaposlenih Opšte bolnice Pirot, te je odložio štrajk na neodređeno vreme - kaže Živić.

U saopštenju Štrajkačkog odbora se navodi da je zainteresovanim stranama, a misli se na građane Pirotskog okruga, na Upravni odbor Bolnice, rukovodstva lokalnih samouprava, Javno tužilaštvo u Pirotu i Ministarstvo zdravlja, daje još vremena da "neishitreno razmotre činjenice koje muče zaposlene više od 5 godina". Ne odustaju od zahteva Ne odustaju od zahteva, ali odustaju od štrajka; foto. Lj. F.

Oni podsećaju da je direktor Bolnice hapšen 2 puta zbog sumnje za nameštanje tendera, a dodaju da je protiv njega pokrenuto preko 50 postupaka iz oblasti radnog prava, te da su do sada 4 dobijena, dok su ostali u postupku.

Međutim, kako saznajemo od zaposlenih, odlaganje štrajka je posledica “delovanja” predstavnika Ministarstva zdravlja i pritiska vladajućeg SNS-a, čiji je i direktor Petrović član.

Obustave su bile do početka štrajka, ali zbog pritiska na sindikate i štrajkački odbor, odustalo se od njega - kaže jedan od zaposlenih.

Podsetimo, zbog lošeg rukovođenja Opštom bolnicom u Pirotu, problema koji se ne rešavaju i sve većeg nezadovoljstva pacijenata, deo zaposlenih lekara i tehničara traži smenu aktulenog direktora Gorana Petrovića

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zivorad

    17:16 // 12. 11. 2019.

    Ipak su samo dokazali da su Pirotski lekari ,Seka Perse'. Plase se SNS-a, drzavnog sekretara iz BG -priljateja direktora protiv koga strajkuju, plase se za svoja radna mesta makar posao obavljali u veoma losim uslovima... samo strah bez etike, bez morala. Sta bi reko Hipokrat? Sta bi reko dr. Mengele?

  • Jovana

    16:29 // 12. 11. 2019.

    Nema nista od ove nase Srbije i Srba. Dakle i dalje ce se nam ,privilegovani' namestati tendere, zaposljavati svoje rodjake, SNSovce i one koji plate i raditi sta hoce. Nije ni bitno. Ustvari vise bi me iznenadio pozitivan obrt nego ovo. Srpska deco bezite odavde.

    • Dete pakla

      19:20 // 13. 11. 2019.

      Ja se spremam,i necu se nikad vratiti.

  • Овца за шишање

    14:29 // 12. 11. 2019.

    Дајте им форе до избора, па трпите још најмање наредне четири године...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: