• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO šta je bilo na iznenadnom sastanku Makrona sa Vučićem o Kosovu

Autor . Izvor mondo.rs Izvor Blic

Predsednik Srbije posle iznenadnog sastanka koji je s njim i Hašimom Tačijem održao predsednik Francuske kaže da na sastanku nije bilo "ništa dubinski kako bismo nešto rešili" po pitanju Kosova. Mediji: Tači tažio međusobno priznanje...

Tači tražio priznanje, Vučić odgovorio: "SRBIJU SU SVI PRIZNALI" - tako beogradski mediji izveštavaju o ovom važnom susretu, iznoseći svoja saznanja.

Beogradski "Blic" prenosi nezvanična saznanja da je Makronova ideja bila da pokuša da utiče na obe strane da se vrate za pregovarački sto i da probaju da dođu do kompromisnog rešenja. Predsednik Srbije u izjavi posle sastanka preneo je da na njemu nije ništa konkretno rešeno i da pozicija Srbije ostaje ista - ukidanje taksi, pa nastavak dijaloga.

Možda će vas zanimati

Vučić je bio otvoren, i pred Makonom rekao da ga uopšte ne zanima da Kosovo priznaje Srbiju, jer je Srbija već priznata zemlja od strane svih zemalja sveta, priča izvor "Blica".

On je tako odgovorio na to što je Tači govorio na sastanku, odnosno na spremnost Prištine "da nastavi dijalog, zarad postizanja sporazuma, koji bi podrazumevao međusobno priznanje dve strane".

Takođe, navodi list, Vučić je kazao i da predstavnici prištinskih vlasti ni do sada nisu poštovali dogovore koji su postignuti, i da zbog toga ne veruje da će drugačije biti kada su posredi budući razgovori.

"Predsednik Srbije je rekao Tačiju da imamo još deset zemalja koje čekaju da donesu odluku o povlačenju priznanja, jer pokret nezavisnih i slobodnih zemalja u svetu je jači i veći iz dana u dan ",  priča taj izvor.

Predsednik Vučić u izjavi novinarima nije pričao o ovim saznanjima beogradskog lista, već je rekao sledeće:

"Tači je na sastanku govorio da će formirati vladu početkom decembra, a ja sam rekao da neće i onda su rekli sačekaće do januara", rekao je Vučič u uključenju za TV Pink.

Upitan koja je bila poenta tog sastanka, Vučić je odgovorio:

"Nema sumnje da i Francuska i Evropa igraju najznačajniju ulogu po tomo pitanju, poštujući i Amerikance i Ruse. I to je Makron i rekao, a druga stvar - rekao sam da je nastavak dijaloga moguć kada se ukinu takse i onda možemo da sednemo za sto. Pozicija Srbije je ostala jasna i nepromenjena", rekao je predsednik.

Vučić je na pitanje kome je Makron bio naklonjeniji, njemu ili Tačiju, rekao da će da prećuti odgovor na to pitanje.

Ukazao je da je Makron Tačiju već bezbroj puta rekao da Priština treba da ukine takse.

"Svi to znaju, čekamo da vidimo kada će da ukinu takse i da krenemo da razgovaramo ako žele postizanje bilo kakvog komromisa", rekao je Vučić.

Na pitanje šta je Makron hteo da postigne današnjim sastankom, rekao je:

"Makron je želeo da pokaže evropsku posvećenost rešavanju kosovskog problema, želeo je da kaže - Evropa se pita, a ja sam bio realističan i pomalo pesimističan i rekao sam iskreno šta mislim", rekao je Vučić i dodao:

"Ako mislite da je bilo nešto dubinski kako bismo nešto rešili - NE, niti je to moguće rešiti na taj način", rekao je predsednik.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 49

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aca

Ahaaaa lav a ono mace,majko draga pa zar smo mi.u ovdanistu??zalosni potezi kooji ce da uniste prizvodnju ranog povrca i sve ostalo a mi cemo njima da prodajemo staaaaaa

Dakki

DIjalog se mora nastaviti ali jos vaznija stvar je da se ukinu sto pre takse.

Klara

Pristina pokusava da na sve nacine da natera Srbiju da prizna nezavisnost Kosova.

special image