Bjelopoljac vozio 126 km/h, suvozač poginuo – Zatvorska kazna smanjena

0
40

Apelacioni sud Crne Gore preinačio je presudu kojom je Anes Striković iz Bijelog Polja osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Prvostepenom presudom koju je donijelo vijeće bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavala sudija Vanja Rakonjac, Striković je bio osuđen na šest godina zatvora. Odlukom Apelacionog suda Crne Gore kazna je smanjena za dvije i po godine, pa će Striković u zatvoru provesti tri i po godine.

U prethodnom postupku Viši sud je, takođe, donosio istovjetnu presudu, koju je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo i vratio na ponovni postupak.

Prema optužnici, Striković je u noći 24. septembra 2016. upravljao neregistrovanim „fijatom“ brzinom od 126 kilometara na čas, odnosno 76 kilometara više od dozvoljene brzine. Usled toga došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je stradao Strikovićev suvozač Kenan Bektašević.

Obrazlažući presudu, koja je preinačena, sudija Rakonjac je kazala da je izvedenim dokazima utvrđeno da je optuženi izvršio djelo koje mu je stavljeno na teret.

– Kao olakšavajuće okolnosti uzeta je mladost optuženog, s obzirom na to da je u vremenu izvršenja imao 21 godinu, kao i njegovo zdravstveno stanje, a uzimajući u obzir da je u nesreći i sam povrijeđen. Na drugoj strani kao otežavajuće okolnosti uzeta je težina nastalih posledica, i to što je ranije osuđivan za druga krivična djela. Smatramo da će se ovom kaznom postići svrha kažnjavanja – kazala je sudija Rakonjac. (Dan)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.