Bila je Boginja zla, Hitler je pred njom klečao, Pavelić joj se divio, a vladala je Tulama: Ko je Marija Oršić iz Senki? (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2019. u 16:40

Marija Oršić zaista je postojala i bila je veoma moćna, a o njoj se zna vrlo malo, barem što se činjenica tiče, a nagađa mnogo

Била је Богиња зла, Хитлер је пред њом клечао, Павелић јој се дивио, а владала је Тулама: Ко је Марија Оршић из Сенки? (ВИДЕО)

Print screen

Cela Srbija sinoć je bila prikovana uz ekrane i pratila novu sezonu serije "Senke nad Balkanom" u režiji Dragana Bjelogrlića. Ipak jedna žena je svima zapala za oko, a to je Marija Oršić, koju glumi Leona Paraminski!

Ko je zaista misteriozna lepotica Marija? Da li je ona zaista postojala ili je to još jedan u plejadi likova koje su scenaristi serije izmislili?

Marija Oršić zaista je postojala i bila je veoma moćna, a o njoj se zna vrlo malo, barem što se činjenica tiče, a nagađa mnogo.

Zovu je "boginjom zla" oni koji su, uprkos svim dokazima i činjenicama koji govore suprotno, ubeđeni da je Hitler bio okultista, a sve baziraju na gotovo suludim tvrdnjama koje su navodno dolazile upravo od nje same.
Prema nekim tvrdnjama upravo je ona bila inspiracija Anti Paveliću za roman "Lipa Plavka". Njen otac Tomislav bio je ugledni zagrebački arhitekta imao je biro na Trgu bana Jelačića pre nego što se iselio u Beč, a njena majka bila je Austrijanka Sabina nosila je navodno dugu kosu do poda vezanu u rep.

Bila je oštar zagovornik ujedinjenja Nemačke i Austrije 1919. godine i definitivno je bila visoki član društva Tule.

Druga sezona serije "Senke nad Balkanom" prikovala Srbiju za ekrane: Mnogo novih likova, Bjelin sin na visini zadatka, sve više misterija u Beogradu

Navodno je osnovala i "Svenemačko društvo za metafiziku", kolokvijalno se nazivalo Društvo Vril, i okupljalo je nekoliko devojaka koje su komunicirale sa duhovima ili vanzemaljcima, kako su barem one verovale ili tvrdile. Sve su imale duge kose vezane u repove, što je bilo s modne tačke pomalo čudno u to vreme u kojem su velikim gradovima dominirale moderne, liberalne žene koje su se često šišale kratko ili kraće.

1924. sa Rudolfom fon Zebotendorfom posetila je Rudolfa Hesa, pa im se preko nje obratio mrtvi Ditrih Ekart, osnivač Nemačke radničke partije koja se transformisala pod Hitlerom u Nacionalsocijalističku nemačku radničku partiju.


11. tog meseca 1945. godine ona piše cirkularno pismo upućeno svim članovima Svenemačkog društva za metafiziku u kome se kaže: "Niemand bleibt hier", odnosno: "Niko ne ostaje ovde". I to je sve što se od nje zna.

Posle toga, Marija Oršić netragom nestaje sa lica zemlje. Neki kažu da su je Amerikanci uzeli pod svoje da bi iskoristili njene natprirodne moći, da se tamo udala i dobila ćerku Jolantu, udatu Rafu. Drugi kažu da je otišla u podzemno kraljevstvo Agartu, što im je verovatnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)

Alfonso

12.11.2019. 17:31

zašto se ova serija ne emituje na nacionalnom programu??? ja nemam novu+ ili kako se vec zove!

Sima

12.11.2019. 18:41

@Alfonso - Bilo bi bolje da se zapitate šta RTS čini sa NAŠIM novcem, nego što se bavite ovom dvojicom koje pominjete.

Sreten

12.11.2019. 18:43

@JA... - Sam Tesla je govorio da je sa njom u "specificnom" kontaktu. Niko ne pise o toj strani tesline licnosti , vec se njihova veza , kad je to nemoguce izbeci , prikazuje kao ljubavna. Ustvari , radi se o vezi dvoje u satanizam ogrezlih ljudi. Od samog pocetka , nacisti su uhvaceni u zamku satanizma i SVE STO SU RADILI ima veze sa sataniizmom. Sam Hitler nije imao toliku moc nad dogadjajima , koliko mu se pripisuje. Konce su vukli drugi. Ali , i na istoku se koriostilo isto oruzje. I o tome se cuti.

Анти Антифа

12.11.2019. 18:26

@Alfonso Зато што је МТС ( који је под надзором режима) покупавао већуну мањих националних и локалних кабловских оператера и у својој понуди нема станице које износе другачије мишљење од РТС,Пинка,Хепија,Студија Бе,Прве и сл. Са друге стране,Бјелогрлић као интелектуалац и слободномислећи човек је по правилу у немилости режима попут овог у Србији

Примедбица

12.11.2019. 19:15

@Анти Антифа - Драги "Анти или Анте" : Иначе је боље да све покупује СББ под надзором Н1 тј ЦНН-ЦИА да би се износило "слободно мишљење"? Дакле национална мрежа је "под надзором режима" а слободна је она под надзором туђина доказаног нашег "пријатеља" ? Ма важи!! Нешто ти није у реду у размишљању синовац!!

Neko

12.11.2019. 20:13

@Анти Антифа - A da li je možda Bjelogrlić dobio bolje uslove(više novca...)od televizije na kojoj se sad emituje i sad ta televizija ne dozvoljava da druge televizije preuzimaju seriju dok ne povrati uloženo(što je normalno)?Šta mislite o tome?Prosto je neverovatno koliko ste ostrašćeni i koliko su takvi komentari kontraproduktivni.Nemate ništa pametnije da kažete nego da u ovoj NAŠOJ državi ništa ne valja.Da li ste samo Vi i Vama slični slobodnomisleći ljudi.Inače je serija odlična(bar prva sezona).

Pa

13.11.2019. 11:53

@Анти Антифа - U ovoj Srbiji ništa ne valja. To je valjda svima jasno. Osim tebi i tvojima na vlasti.

Sinisa

13.11.2019. 00:20

@Igor - Tacno.Njen suprug,Ante je bio ucenjen od nase sluzbe bezbednosti i davao je podatke o planiranju atentata u Marseju.Tako se pouzdano zna da su i ustase bile umesane.

Conte

12.11.2019. 21:37

Ideja za SNB je bila odlicna ali je upropascena na scenaristickom planu preteranom imaginacijom kao i preteranom upotrebom Bjelinih strategija za privlacenje "prostog sveta" (stalno apostrofiranje razvrata i droge). Sto se tice Marije Orsic, ona je bila snazan ekstrasens i o njoj se zaista malo zna, tako da je neumesno praviti nekakvu spektakularnu pricu na racun necije bujne maste i to prodavati za stvarnost. Moglo je to da ispane mnogo-mnogo bolje. steta.

BOGDAN

13.11.2019. 07:09

SIGURAN SAM DA JE I ONA U TA DOBA BILA NEKA VRSTA STARLETA KAO I OVE DANASNE STO SE OBICNO DRUZE SA POLITICARE I MOCNIKE.