Zbogom Dudek: Preminuo je veliki glumac Martin Sagner, duša i srce Gruntovčana (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2019. u 17:50

Legendarni hrvatski glumac Martin Sagner javnosti široj javnosti poznat kao Dudek iz serije Gruntovčani, preminuo je u 88. godini

Збогом Дудек: Преминуо је велики глумац Мартин Сагнер, душа и срце Грунтовчана (ВИДЕО)

Martin Sagner/Foto: Printskrin Jutjub

 Legendarni hrvatski glumac Martin Sagner javnosti široj javnosti poznat kao Dudek iz serije Gruntovčani, preminuo je u 88. godini.

- Preminuo je kući nakon što je tri- četiri nedelje bolovao. Svi smo neutešni - rekla je njegova uplakana supruga Zorica Bajgot-Sagner.

Rođeni Novigradec Martin Sagner imao je uloge u desetak televizijskih serija i najmanje još toliko dugometražnih filmova. Početkom 90-ih godina, u dva je mandata čak bio i zastupnik u Saboru, no odlučio je kako to nije za njega, prenosi lokalni portal Zagorje.


Široj javnosti je poznatiji kao neponovljivi Dudek iz serije Gruntovčani koja se snimala sredinom 70-ih godina prošlog veka širom Podravine.

"I u Saboru sam bio Dudek", rekao je svojevremeno Večernjem listu.

 U bogatoj glumačkoj karijeri Sagner je igrao brojne uloge.  Osim u Gruntovčanima, Dudeka je glumio i u "Neuništivima", kao i u "Hokejašima", u "Inspektoru Vinku" bio je majstor Sever, uloge je beležio u "Nepokorenom gradu", u Prizorima iz porodičnog života" i brojnim drugim televizijskim serijama, filmovima. 






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Naivni Gedža

12.11.2019. 18:10

Dudek... mali čovek koga je mogao odglumiti samo veliki glumac. Laka ti zemlja, počivaj u miru.

Jovan

13.11.2019. 11:32

divan glumac, koga ne mogu da zamislim kao ustasu. nekako ne ide i bilo bi bas tuzno ako isplivaju neke takve prljavstine...