Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak

20:11:00 12.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Rok za plaćanje poslednje rate godišnjeg poreza na imovinu za 2019. godinu ističe u četvrtak, 14. novembra.

Rok za poslednju ratu poreza na imovinu ističe u četvrtak


Podsećamo, porеz na imovinu plaća sе kvartalno, i to u roku od 45 dana od dana počеtka tromеsеčja. Ratе padaju uglavnom 15. u mеsеcu fеbruaru, maju, avgustu i novеmbru.

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu od 11 odsto, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.

Plaćanjem svojih obaveza građani omogućavaju da Grad Novi Sad kao jedinica lokalne samouprave koristi sredstva od naplate poreza na imovinu za održavanje i građenje ulica, puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, vrtića i drugih objekata, što podrazumeva kvalitetnije uslove života i rada na području Grada Novog Sada, napominju u Gradskoj poreskoj upravi.

Za sve potrebne informacije obveznici se mogu obratiti Gradskoj poreskoj upravi Novi Sad, Trg Slobode 1, šalteri 6, 7 i 8 i Trg Slobode 4, a prijem stranaka je radnim danom od 8 do 14 časova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 993.4 mb
Vetar: 1 m/s, N
Sre 6° - 9° Moguća kiša
Čet 5° - 14° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?