Šta sve može nova Motorola One Zoom: Četiri kamere i 3x optički zum po ceni dosta ispod konkurencije

D. V.

12. 11. 2019. u 20:28

Svaki od modela iz ove serije odlikuje se nekim nesvakidašnjim opcijama, pa se tako i kod modela Motorola One Zoom iz samog imena može zaključiti da je glavna prednost

Шта све може нова Motorola One Zoom: Четири камере и 3x оптички зум по цени доста испод конкуренције
Motorola One serija se brzo probila na tržištu zahvaljujući pomalo neobičnom pristupu. Svaki od modela iz ove serije odlikuje se nekim nesvakidašnjim opcijama, pa se tako i kod modela Motorola One Zoom iz samog imena može zaključiti da je glavna prednost ovog telefona – kamera sa optičkim zumom. Naravno, ovo nije ni prvi, ni jedini telefon sa optičkim zumom, ali Motorolina prednost je što konkurenti koštaju u proseku dva to tri puta više od One Zoom modela.

Pročitajte još: Xiaomi predstavio Mi CC9 Pro: Pet kamera, 108 megapiksela; Neviđene karakteristike za 360 evra (FOTO/ VIDEO)

Telefon poseduje OLED ekran dijagonale 6.4 inča, sa rezolucijom 2340×1080 piksela, koji pokriva 84% prednje strane uređaja. Ispod ekrana je skriven i skener otiska prsta, a na gornjoj strani postoji mali „zub“ na sredini, na mestu gde se nalazi prednja kamera. Displej je zaštićen Panda King staklom, koji je jeftiniji konkurent Gorilla Glass-u, što je jedan od kompromisa kako bi se smanjila cena. Interesantno je da su leđa telefona zaštićena sa Gorilla Glass 3 zaštitom.

Kada su kamere u pitanju, ovaj model poseduje sistem od čak četiri kamere na poleđini. Glavna kamera ima rezoluciju od 48 megapiksela, sa optičkom stabilizacijom. Ova rezolucija je zasnovana na Sony IMX586 senzoru, koji kombinuje četiri piksela u jedan (Quad Pixel tehnologija), čime se dobija efektivna rezolucija od 12 MP, ali i izvanredno osvetljenje fotografija. U slučaju da odaberete da koristite svih 48 miliona piksela odvojeno, dobićete fotografije ogromne veličine, sa ogromnim brojem detalja, ali na uštrb osvetljenosti scene. Drugi senzor ima rezoluciju od 8 MP, ali i 3x optički zum. I ova kamera je optički stabilizovana. Treća kamera donosi širokougaona sočiva (117 stepeni), kao i rezoluciju od 16 MP, dok je četvrta kamera od 5 MP namenjena za dodavanje dubine fotografijama.

Prednja kamera je 25 MP, takođe koristi Quad Pixel tehnologiju, tako pravi odlične selfi fotografije čak i u uslovima slabijeg osvetljenja.

Kao i za Motorola One Vision model, i za ovaj telefon možemo da kažemo da daje odlične noćne fotografije, jer je i tu implementirana ista opcija koju Motorola naziva Night Vision. Post produkcija fotografije u ovom modu efikasno uklanja kolorni šum sve do ISO 4000.

Interesantan detalj je Motorola logo postavljen ispod kamera, koji ima i ulogu notifikacije, jer svetli kada postoji neka nepročitana poruka. To daje smisao opciji da se telefon postavi na sto sa ekranom okrenutim na dole.

Osmojezgarni Snapdragon 675 procesor ostvario je solidnih 173192 poena, što je više nego dobar rezultat za cenovnu klasu kojoj ovaj telefon pripada. Tome svakako doprinosi i 4 GB RAM-a, dok je za smeštaj podataka na raspolaganju ugrađenih 128 GB,, uz mogućnost proširenja putem MicroSD kartica.

Ugrađena baterija ima kapacitet 4.000 mAh, što obezbeđuje dva puna dana autonomije. U paketu se dobija i brzi punjač koji će za samo nekoliko minuta punjenja doneti nekoliko dodatnih sati autonomije. Pomenućemo da ovaj telefon, pored USB-C porta za punjenje, poseduje i 3.5 mm izlaz za slušalice, što se sve ređe viđa kod današnjih telefona.
Kao zaključak, možemo da kažemo da Motorola One Zoom, kao uostalom i svi telefoni iz One serije, precizno targetira određenu ciljnu grupu. Ovakva strategija se pokazala odličnom, jer se fokusiranjem na jednu (ili mali broj stvari), smanjuje cena proizvoda, ali i optimizuju performanse za tačno definisanu grupu korisnika. U ovom slučaju to su ljubitelji fotografije, koji žele nešto više od uobičajenog fotoaparata na telefonima. A diversifikacijom proizvodnje na više modela, targetiraju se različite grupe korisnika, kojima su ponuđeni proizvodi sa vrhunskim performansama na odabranom polju, uz veoma prihvatljivu cenu.

Specifikacije:

Ekran: 6.4“, (6.4“, (2340×1080) Max Vision OLED, odnos stranica 19:9

CPU: Qualcomm Snapdragon 675, osmojezgarni procesor
Memorija: 4 GB RAM, 128 GB storidž

Kamere Zadnje: 48 MP Quad Pixel (12 MP izlazna rezolucija), 8 MP telefoto 3x zum, 16 MP ultraširoka, 5 MP za efekat dubine;
Prednja: 25 MP, širokougaona

Baterija 4.000 mAh

Operativni sistem Android 9 Pie

Boje Electric Grey, Cosmic Purple, Brushed Bronze

Dimmenzije: 75 x 158 x 8.8 mm

Masa: 190 g

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MALI PERICA

12.11.2019. 21:36

koga vise sve to zanima i tolika slikanja. a kuci niko nema foto album