Huawei daje zaposlenima 286 miliona dolara bonusa

Kineski telekomunikacioni div Huawei isplatiće dve milijarde juana (286 miliona dolara) bonusa zaposlenima zbog njihove pomoći kompaniji da suzbije efekte američkih sankcija.

PCPress.rs Image

Najveći svetski dobavljač telekomunikacione opreme je objavio da pokušava da pronađe alternative američkom hardveru, nakon što su SAD u maju stavile Huawei na takozvanu „crnu listu” i zabranile mu poslovanje s američkim dobavljačima, što je kineskoj kompaniji ograničilo mogućnosti nabavke ključnih delova, prenosi agencija Reuters.

Kako je rečeno iz Huawei-jevog sektora za ljudske resurse, bonusi su znak priznanja za rad zaposlenih u svetlu američkog pritiska. Kompanija će, takođe, isplatiti ovog meseca duplu platu za oktobar zaposlenima kojih ima oko 190.000, rekao je PR kompanije. Novčane nagrade će, dodaje PR, verovatno biti podeljene istraživačkim i razvojnim timovima i onima koji rade na preusmeravanju lanaca distribucije od Sjedinjenih Država.

Izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ministarstvo rudarstva i energetike najavilo zeleni projekat sigurnih kuća u saradnji sa kompanijom Huawei
SBB

Tagovi: , , ,