I ako ne ide, pokaži ko si kad je najteže: Teo digao Virtus od -15 do TOP 16

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.11.19. | 20:36

Makabi Rišon nije imao rešenje za srpskog pleja

Fraza je da svaki put možeš da budeš na 100 odsto svojih mogućnosti. Uglavnom su ti trenuci rezervisani za utakmice koje te najviše inspirišu. A ako si pravi šampion onda ćeš u ovim ostalima ako ništa drugo da budeš najbolji kad se odlučuje. Pa je tako Miloš Teodosić uprkos lošem početku na gostovanju kod Makabija Rišona u poslednjoj četvrtini izrastao u jednog od junaka utakmice i poveo Virtus do pobede od  kojom je ekipa Aleksandra Đorđevića i definitivno obezbedila plasman među 16 najboljih u Evrokupu.

Mučio se Teodosić većim delom utakmice, za prvih 20 minuta postigao samo pet poena, primetno je bilo da je ušao u nervozu,  tri minuta pre kraja treće deonice i nesportska lična greška tome je posvedočila. U tom trenutku i dalje je Teo na pet poena, a Makabi je na plus 15, pošto vodi sa 67:52.

Izabrane vesti

A onda – spektakl. Sa košem i dve asistencije privukao je srpski plej Virtus na 60:69, a početkom poslednjeg kvartala ubacio još dve trojke, na tu drugu nadovezao i dodatno bacanje, proigrao Dejvida Kurnoa za za treću trojku u toj četvrtini i gosti su okrenuli rezultat u svoju koristi.

Pride igrače Makabija ubili u pojam. Za samo šest minuta prešli su put od 15 poena prednosti do koša zaostatka i tu su Izraelci stali, iako Virtus ni u finišu meča nije igrao posebno dobro. Uspevao je ipak nekako da zadrži prednost, pošto ni Makabi nije uspevao da se oporavi od tog šoka sa kraja treće i početka četvrtine.

U finišu meča još četiri poena Teodosića sa penala, tek da zadrži rivala na sigurnom odstojanju, i to je bilo to. Teo je meč završio sa 18 poena i šest asistencija, mada treba reći da je imao i sedam izgubljenih lopti. Stefan Marković je pobedi doprineo sa šest poena, za tri je šutirao 0/3, ali je zato imao i tri skoka i po pet asistencija i ukradenih lopti. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džulijus Gembl sa 19 poena.

Za Makabi Rišon, Aleks Hamilton i Džonatan Vilijams su ubacili po 19 poena, Frederik Burdijon je dodao 15, nije vredelo.

U drugom meču dana u Grupi A, Monako je deklasirao Promiteas Patras sa 80:59. Grčki tim je uoči gostovanja u Kneževini imao učinak od pet pobeda i samo jednog poraza, da je i večeras slavio pridružio bi se Virtusu u TOP 16 fazi.

Umesto toga, samo šest poena u prvoj četvrtini, čak 33 primljena,  šta posle takvog početka reći o nastavku utakmice? Osim da bi Grci trebalo da budu srećni što je domaćin bio milostiv u finišu meča.

EVROKUP, GRUPA A

Utorak

Ulm - Andora 88:99
/Brisko, Hejs 19 - Hana 20, Todorović 17/

Sreda

Makabi Rišon - Virtus Bolonja 79:85
/Hamilton 19, Vilijams 19 – Gembl 19, Teodosić 18/

Monako – Promiteas Patras 80:59
/Bost 16, Klemons 15 – Agravanis 12/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara